Amandemen Anyar ngeunaan Hukum Pengawasan Kantor Amanah Walanda sareng nyayogikeun ditambah domicile

Sapanjang taun katukang sektor kepercayaan Walanda parantos janten sektor anu diatur pisan. Kantor kepercayaan di Walanda aya dina pangawasan anu ketat. Alesan ieu mangrupikeun yén régulator tungtungna ngartos sareng sadar yén kantor percanten tiasa pisan résiko janten terlibat dina usaha penguburan artos atanapi ngalaksanakeun usaha sareng pihak anu cidra. Supaya tiasa ngawasi kantor amanah sareng ngatur sektor, tindakan pengendali kantor Amanah Walanda (Wtt) dilaksanakeun dina taun 2004. Atas hukum ieu, kantor amanah kedah nyumponan sababaraha syarat supados tiasa ngalaksanakeun kagiatanana. Anyar nembé aya amandemen anu sanés pikeun Wtt diadopsi, anu didamel dina tanggal 1 Januari 2019. amandemen undang-undang ieu ngagaduhan, antara hal anu sanés, yén panyertian panyedhiya domicile numutkeun Wtt parantos langkung lega. Salaku hasil tina amandemen ieu, langkung seueur lembaga murag dina ruang lingkup Wtt, anu tiasa gaduh akibat anu ageung pikeun lembaga ieu. Dina tulisan ieu bakal dijelaskeun naon amandemen Wtt dibutuhkeun ngeunaan nyayogikeun domicile sareng naon akibat tina amandemen anu aya di daérah ieu.

Amandemen Anyar pikeun Penguasaan Kantor Amanah Walanda sareng nyayogikeun tambah domicile

1. Latar latar tempat pengendali Belanda Amanah

 Kantor kepercayaan nyaéta éntitas sah, perusahaan atanapi jalma alam anu, sacara profésional atanapi komersial, nyayogikeun hiji jasa langkung atanapi langkung, sareng atanapi tanpa éntitas hukum atanapi perusahaan anu sanés. Sakumaha nami dina Wtt parantos nunjukkeun, kantor amanah tunduk kana pangawasan. Otoritas pengawasan nyaéta Bank Pusat Walanda. Tanpa idin ti Bank Pusat Walanda, kantor amanah henteu kéngingkeun beroperasi ti kantor di Walanda. The Wtt kalebet, diantara subjek sanésna, definisi ti kantor amanah sareng syarat-syarat anu dipercanten kantor di Belanda kedah nyumponan supaya nampi ijin. Wtt mengklasifikasikeun lima kategori jasa amanah. Organisasi anu nyayogikeun jasa ieu didefinisikeun salaku kantor amanah sareng peryogi idin nurutkeun Wtt. Ieu ngeunaan jasa di handap ieu:

  • anu janten sutradara atanapi mitra jalma sah atanapi perusahaan;
  • nyayogikeun alamat atanapi alamat pos, sareng nyayogikeun jasa tambahan (nyayogikeun tambah domicile);
  • nyieun hiji parusahaan koper kanggo kapentingan klien;
  • ngajual atanapi mediasi dina penjualan lembaga anu sah;
  • polah jadi amanah.

Otoritas Walanda ngagaduhan seueur alesan pikeun ngenalkeun Wtt. Sateuacan diwanohkeun ka Wtt, séktor kapercayaan henteu acan, atanapi bieu, dipetakeun, khususna ngeunaan kelompok ageung kantor kapercayaan anu langkung alit. Ku ngenalkeun pengawasan, pandangan anu hadé pikeun sektor amanah tiasa kahontal. Alesan kadua pikeun ngenalkeun Wtt nyaéta yén organisasi internasional, sapertos Pasukan Tugas Aksi Keuangan, nunjukkeun aya résiko anu ningkat pikeun kantor kapercayaan janten kalibet, diantarana waé, pencucian artos sareng pengangkatan fiskal. Numutkeun ka organisasi ieu, aya résiko integritas dina séktor kapercayaan anu kedah diurus ku cara ngatur régulasi. Lembaga internasional ieu ogé parantos nganjurkeun léngkah, kalebet prinsip kenal-konsumén-anjeun, anu fokus kana operasi bisnis anu teu rusak sareng dimana kantor kapercayaan peryogi kauninga ku saha aranjeunna ngalaksanakeun bisnis. Dimaksudkeun nyaéta nyegah usaha anu dilakukeun sareng pihak anu licik atanapi kriminal. Alesan pamungkas pikeun ngenalkeun Wtt nyaéta yén pangaturan diri ngeunaan ka kantor kapercayaan di Walanda henteu dianggap cekap. Henteu sadayana kantor kapercayaan tunduk kana aturan anu sami, kumargi henteu sadaya kantor dihijikeun dina cabang atanapi organisasi propésional. Sumawona, otoritas pengawasan anu tiasa mastikeun panerapan aturanana leungit. [1] Wtt teras mastikeun yén régulasi anu jelas ngeunaan kantor kapercayaan didirikeun sareng yén masalah-masalah di luhur ditujukeun.

2. Ngartikeun nyayogikeun jasa tambah domicile

 Ti saprak dilebetkeun Wtt di 2004, parantos aya amandemen rutin pikeun hukum ieu. Tanggal 6 Nopémber 2018, Sénat Walanda ngadopsi amandemen anyar pikeun Wtt. Kalayan kalakuan pangawasan kantor Belanda Trust anyar 2018 (Wtt 2018), anu diberlaku dina tanggal 1 Januari 2019, persyaratan anu kedah diperyogikeun kantor amanah janten langkung ketat sareng otoritas pengawas ngagaduhan langkung seueur cara panerapan anu sayogi. Parobihan ieu, diantarana, ngalegaan konsép 'penyediaan domicile plus'. Dina Wtt anu lami, jasa ieu dianggap jasa kapercayaan: penyediaan alamat pikeun éntitas sah dina gabungan sareng ngalaksanakeun jasa tambahan. Ieu disebut ogé penyediaan domicile tambah.

Mimiti, éta penting pikeun ngartos naon panentu entil domicile. Numutkeun ka Wtt, sasadiaan domicile nyaéta anu nyayogikeun alamat pos atanapi alamat kunjungan, ku order atanapi lembaga sah, perusahaan atanapi jalma alami anu henteu kagolong kana grup anu sami sareng panyadia alamat kasebut.. Upami éntitas anu nyayogikeun alamat ngalaksanakeun jasa tambahan salian panyayuran ieu, kami nyarioskeun panawaran ditambah domicile. Kalayan, kagiatan ieu dianggap salaku jasa amanah dumasar kana Wtt. Ladenan tambahan di handap ieu prihatin handapeun Wtt lami:

  • masihan nasihat atanapi masihan bantosan dina hukum pribadi, iwal ti migawé kagiatan resepsi;
  • masihan nasihat pajak atanapi ngurus mulih pajeg sareng jasa anu berhubungan;
  • ngalaksanakeun kagiatan anu aya kaitanana persiapan, penilaian atanapi pamariksaan rekening taunan atanapi ngalaksanakeun administrasi;
  • ngaréktur diréktur pikeun hiji lembaga sah atanapi perusahaan;
  • kagiatan tambahan sanésna anu ditunjuk ku tatanan administrasi umum.

Penyediaan domicile babarengan sareng ngalaksanakeun salah sahiji layanan tambahan anu disebatkeun di luhur dianggap minangka jasa amanah handapeun Wtt lami. Organisasi anu nyayogikeun kombinasi jasa ieu kedah gaduh idin numutkeun Wtt.

Dina kaayaan Wtt 2018, jasa tambahan parantos rada dirobah. Ayeuna merhatikeun kagiatan di handap ieu:

  • méré naséhat hukum atanapi masihan bantosan, iwal ti migawé kagiatan resepsi;
  • ngurus deklarasi pajak sareng jasa anu berhubungan;
  • ngalaksanakeun kagiatan anu aya kaitanana persiapan, penilaian atanapi pamariksaan rekening taunan atanapi ngalaksanakeun administrasi;
  • ngaréktur diréktur pikeun hiji lembaga sah atanapi perusahaan;
  • kagiatan tambahan sanésna anu ditunjuk ku tatanan administrasi umum.

Éta jelas yén jasa tambahan handapeun Wtt 2018 henteu nyimpang jauh tina jasa tambahan handapeun Wtt lami. Definisi méré saran dina titik kahiji rada ditambatkeun sareng penyayangan nasihat pajeg dicandak tina artina, tapi lamun éta nyababkeun ampir jasa tambahan anu sami.

Nanging, nalika Wtt 2018 dibandingkeun sareng Wtt anu lami, parobihan anu hadé ngeunaan panyediaan domicile tambah tiasa disaksian. Sateuacanna kana artikel 3, paragrap 4, sub b Wtt 2018, dilarang ngalaksanakeun kagiatan tanpa ijin dumasar kana hukum ieu, anu tujuanana boh penyediaan alamat pos atanapi alamat kunjungan sakumaha anu dimaksud dina bagian b ngeunaan watesan jasa amanah, sareng dina ngajalankeun jasa tambahan sakumaha anu disebut dina bagian éta, pikeun kapentingan hiji sareng jalma anu sami, badan sah atanapi perusahaan.[2]

Larangan ieu timbul kusabab penyediaan domicile sareng ngajalankeun jasa tambahan sering dipisahkeun dina prakna, anu hartosna jasa ieu henteu dilakukeun ku pihak anu sami. Sabalikna, hiji pésta contona ngalakukeun jasa tambahan teras ngajantenkeun klien ngahubungan sareng pihak anu sanés nyayogikeun domicile. Kusabab ngalaksanakeun jasa tambahan sareng penyediaan domicile henteu dilakukeun ku pésta anu sami, urang ngalakukeun prinsipna henteu nyarios tina jasa amanah dumasar kana kolot Wtt. Ku misahkeun jasa ieu, henteu ogé aya izin anu diperyogikeun dumasar kana Wtt lami sareng kawajiban pikeun éntri ieu dicegah. Dina raraga nyegah pamisahan ieu jasa amanah ka hareup, larangan anu parantos dilebetkeun dina tulisan 3, paragrap 4, sub b Wtt 2018.

3. Kertajati praktis tina larangan misahkeun jasa kapercayaan

Numutkeun ka Wtt lami, kagiatan panyadia jasa anu misahkeun penyediaan domicile sareng ngalaksanakeun kagiatan tambahan, sareng jasa ieu dilakukeun ku pésta-pésta, henteu tumiba dina watesan layanan amanah. Nanging, kalayan larangan tina 3 artikel, paragrap 4, sub b Wtt 2018, éta ogé dilarang pikeun pihak anu misahkeun jasa amanat pikeun ngalaksanakeun kagiatan sapertos tanpa idin. Ieu ngabutuhkeun yén pihak-pihak anu hoyong neraskeun ngalaksanakeun kagiatanana ku cara kieu, ngabutuhkeun ijin sahingga ogé janten dikelompokeun dina pengawasan Bank Nasional Walanda.

Larangan kasebut nyayogikeun panyadia jasa nyayogikeun layanan amanah dumasar kana Wtt 2018 nalika aranjeunna ngalaksanakeun kagiatan anu dituju dina nyayogikeun domicile sareng dina ngajalankeun jasa tambahan. Panyadia jasa henteu kéngingkeun ngalaksanakeun jasa tambahan sareng salajengna ngajantenkeun klienna ngahubungi pihak sanés anu nyayogikeun dominan, tanpa gaduh idin nurutkeun Wtt. Salajengna, panyadia ladénan nyaéta teu diidinan bertindak salaku perantara kalayan ngajantenkeun klien ngahubungan sareng sababaraha pihak anu tiasa nyayogikeun dominan sareng ngalakukeun jasa tambahan, tanpa idin.[3] Ieu malah janten nalika perantara ieu henteu nyayogikeun domicile nyalira, atanapi henteu ngalaksanakeun jasa tambahan.

4. Ngarujuk klien ka panyadia spésial husus

Dina prakna, aya sering pihak anu ngalaksanakeun jasa tambahan sareng salajengna tingalkeun klien ka panyadia domicile khusus. Deui pikeun referral ieu, panyadia domicile sering mayar komisi ka pésta anu ngarujuk ka klién. Tapi, numutkeun Wtt 2018, éta henteu deui diidinan panyadia layanan damel sareng ngahaja misahkeun jasa supados ngindari Wtt. Nalika organisasi ngalakukeun jasa tambahan pikeun klien, éta henteu diijinkeun pikeun ngarujuk klien ieu ka panyadia domicile khusus. Ieu mangrupikeun nunjukkeun yén aya gawé babarengan antara pihak anu tujuanna ngahindari Wtt. Sumawona, nalika komisi nampi kanggo referrals, katingalina aya gawé bareng antara pihak anu jasa amanah dipisahkeun.

Artikel anu relevan ti Wtt nyarioskeun ngeunaan kagiatan pagelaran ditujukeun duanana nyadiakeun alamat pos atanapi alamat kunjungan sareng dina ngajalankeun jasa tambahan. Memorandum amandemen nunjukkeun ngahubungi klién kalayan béda-béda pihak. [4] Wtt 2018 mangrupikeun undang-undang anyar, janten dina waktos ayeuna teu aya kaputusan yudisial ngeunaan hukum ieu. Salajengna, literatur anu aya hubunganana ngan ukur ngabahas parobihan anu ditetepkeun ku hukum ieu. Ieu ngandung harti yén, dina waktos ayeuna, teu jelas kumaha hukumna bakal leres lakukeun dina prakték. Hasilna, urang henteu terang dina waktos ayeuna tindakan mana anu leres-leres aya dina watesan 'ditujukeun' sareng 'ngahubungi'. Kituna ayeuna teu mungkin pikeun nyebatkeun tindakan mana anu leres-leres aya dina larangan artikel 3, alinea 4, sub b Wtt 2018. Nanging, éta pasti yén ieu skala ngageser. Anu ngarujuk kana panyadia khusus doméstik sareng nampi komisi pikeun rujukan ieu dianggap salaku nyandak klien dina kontak sareng panyadia doméstis. Nyarankeun panyadia khusus doméstik anu ngagaduhan pangalaman anu saé résiko, sanaos klién dina prinsipna henteu langsung ka panyadia doméstis. Nanging, dina hal ieu panyadia khusus doméstik anu tiasa dikontak ku klien disebatkeun. Aya kasempetan anu saé pikeun ieu bakal ditingali salaku 'nganteurkeun klien dina kontak' sareng panyadia doméstis. Barina ogé, dina hal ieu klien henteu kedah usaha naon waé pikeun mendakan panyadia doméstik. Masih aya patarosan naha urang nyarios 'mawa klien dina kontak sareng' nalika klien dirujuk ka halaman pamilarian Google anu dieusian. Ieu kusabab ngalakukeun éta, teu aya panyadia khusus doméstik anu disarankeun, tapi lembaga éta henteu nyayogikeun nami panyadia doméstis ka klien. Dina raraga netelakeun tindakan mana anu leres-leres aya dina lingkup larangan, ketentuan hukum kedah langkung dimekarkeun dina hukum kasus.

5. kacindekan

Éta jelas yén Wtt 2018 tiasa gaduh akibat anu ageung pikeun pésta anu ngalakukeun jasa tambahan sareng dina waktos anu sami tingal klienna ka pihak anu sanés anu tiasa nyayogikeun domicile. Dina kaayaan Wtt lami, lembaga ieu henteu murag dina lingkup Wtt sareng ku kituna henteu kéngingkeun ijin numutkeun ka Wtt. Nanging, saprak Wtt 2018 parantos kakawasaan, aya larangan nalika anu disebut pisah jasa jasa. Ti ayeuna, lembaga anu ngalakukeun kagiatan anu museurkeun kana nyayogikeun domestil sareng dina ngalaksanakeun jasa tambahan, tumiba dina ruang lingkup Wtt sareng kedah kéngingkeun idin nurutkeun hukum ieu. Dina prakna, aya seueur organisasi anu ngalaksanakeun jasa tambahan teras ngarujuk ka klienna pikeun panyadia dominan. Pikeun unggal klien anu aranjeunna rujuk, aranjeunna nampi komisi ti panyadia domicile. Nanging, ti saprak Wtt 2018 kalebet kakuatan, ayeuna henteu diidinan deui pikeun panyadia jasa ngiringan sareng ngahaja misahkeun jasa supados ngindari Wtt. Organisasi anu dianggo dina dasar ieu, janten kedah ningal kritéria dina kagiatanana. Organisasi ieu gaduh dua pilihan: aranjeunna nyaluyukeun kagiatanana, atanapi aranjeunna tumiba kana ruang lingkup Wtt sahingga kéngingkeun idin sareng tunduk pangawasan Bank Central Walanda.

kontak

Upami anjeun gaduh patarosan atanapi koméntar saatos maca tulisan ieu, punten hilap ngahubungi mr. Maxim Hodak, pengacara di Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl, atanapi mr. Tom Meevis, pengacara di Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl, atanapi nelepon +31 (0) 40-3690680.

 

[1] K. Frielink, Toezicht Trustkantoren di Nederland, Deventer: Wolters Kluwer Nederland 2004.

[2] Kamerstukkeun II 2017/18, 34 910, 7 (Nota van Wijziging).

[3] Kamerstukkeun II 2017/18, 34 910, 7 (Nota van Wijziging).

[4] Kamerstukkeun II 2017/18, 34 910, 7 (Nota van Wijziging).

ngabagikeun