Proses bantahan

Nalika anjeun dipanggil, anjeun gaduh kasempetan pikeun membela diri ngalawan klaim dina panyeluk. Dipanggil hartosna anjeun sacara resmi diperyogikeun ka pengadilan. Upami anjeun henteu nurut sareng henteu némbongan di pengadilan dina tanggal anu parantos dikedalkeun, pengadilan bakal ngabantosan absén ngalawan anjeun. Sanajan anjeun henteu mayar biaya pengadilan (dina waktosna), anu mangrupikeun sumbangan pikeun biaya kaadilan, hakim tiasa nyatakeun putusan dina absén. Istilah 'in absentia' ngarujuk kana kaayaan dimana kasus pengadilan kadéngé tanpa aya anjeun. Upami anjeun sacara sah dipanggil salaku terdakwa, tapi henteu némbongan, kamungkinan klaim ti pihak sanés bakal dikabulkeun sacara standar.

Upami anjeun henteu muncul di pangadilan saatos anjeun disauran, ieu henteu hartosna yén anjeun henteu ngagaduhan deui kasempetan pikeun ngabela diri. Aya dua kamungkinan pikeun masih ngabela anjeun tina klaim ti pihak séjén.

  • Ngabersihan di absentia: upami anjeun, salaku terdakwa, henteu muncul dina cara ngagawe, pengadilan bakal kéngingkeun anjeun dina absentia. Nanging, bakal aya waktos sakedap antara nonappearance sareng pengadilan di absentia. Samentawis éta, anjeun tiasa ngabersihkeun dina absentia. Purifikasi tina standar hartosna anjeun masih bakal muncul dina cara ngagawe atanapi yén anjeun masih bakal mayar waragad pengadilan.
  • Bantahan: upami parantos pengadilan di absentia parantos dipasihkeun, moal lami deui pikeun ngabersihan kaputusan di absentia. Dina kasus éta, hiji bantosan mangrupikeun hiji-hijina cara pikeun ngabela anjeun tina klaim partai anu sanés dina pengadilan.

Proses bantahan

Kumaha anjeun nyetél bantahan?

Bantahan disetél ku gaduh saman tahan anu dilayanan. Ieu dibuka deui cara. Ieu nyalukan kedah ngandung pertahanan ngalawan klaim. Dina bantahan nyauran anjeun, salaku terdakwa, janten alesanna naha anjeun percaya yén pangadilan salah-leres masihan klaim penggugat. Bantahan sono kedah nyumponan sababaraha sarat hukum. Ieu kalebet sarat anu sami sareng tempatna biasa. Ku sabab éta wijaksana pikeun ngadeukeutan pengacara di Law & More ngagambarna sono bantahan.

Dina naon wates waktu anjeun kedah ngiringan bantahan?

Mangsa waktos ngaluarkeun catetan bantosan nyaéta opat minggu. Pikeun defendants anu aya di luar negeri, wates waktos kanggo bantosan bantosan nyaéta dalapan minggu. Mangsa opat, dalapan, saminggu tiasa ngamimitian tilu waktos:

  • Période éta tiasa ngamimitian saatos bailiff parantos nyerahkeun pengadilan sacara standar ka terdakwa;
  • Jaman ieu tiasa dimimitian upami anjeun, salaku terdakwa, ngalakukeun kalakuan anu nyababkeun anjeun nuju wawuh kana kaputusan atanapi jasaana. Prakna, ieu ogé disebut salaku kalakuan akrab;
  • Periode ieu ogé tiasa dimimitian dina poé penegak kaputusan.

Teu aya urutan anu sateuacanna antara wates waktu anu béda. Pertimbangan dipasihkeun kanggo jaman anu dimimitian tiheula.

Naon konsekuensi tina panolakan?

Upami anjeun ngamimitian bantosan, kasus éta bakal dibuka deui, sapertos kitu, sareng anjeun bakal tetep tiasa neraskeun pertahanan anjeun. Bantahan kasebut diséwa ku pengadilan anu sami anu ngaluarkeun pengadilan. Dina undang-undang, kabantosan nundutan penegak kaputusan dina henteuna, kecuali masa pengadilan diisytihikeun bisa diatur. Kaseueuran pangadilan diungkabkeun dinyatakeun sacara régional ku pangadilan. Ieu ngandung harti yén pangadilan tiasa dikuatkeun sanajan bantahan diséépkeun. Ku alatan éta, pengadilan henteu ditunda upami pangadilan nyatakeun yén sacara saé ditegukeun. Plaintif teras tiasa ngalaksanakeun pengadilanana sacara langsung.

Upami anjeun henteu ngajempolan dina set anu ditangtukeun, putusan sacara standar bakal janten res judicata. Ieu ngandung harti yén teu aya ubar légal anu sanésna bakal sayogi pikeun anjeun sareng yén pangadilan standar bakal janten final sareng henteu tiasa dicabut. Dina kasus anu, janten anjeun dijilid ku pengadilan. Éta sababna penting pisan pikeun nyéwa bantosan dina waktosna.

Naha anjeun ogé tiasa objék dina prosedur aplikasi?

Dina tadi, bantahan dina prosedur panyeluk parantos diungkulan. Prosedur aplikasi bénten sareng prosedur panggilan. Daripada nyampeurkeun ka pihak anu lawan, hiji aplikasi ditujukeun ka pengadilan. Hakim teras ngirimkeun salinan ka pihak anu minat sareng masihan aranjeunna kasempetan pikeun diréaksikeun kana panerapan éta. Bertentangan sareng prosedur panggilan, prosedur panawaran henteu dibales nalika teu aya. Ieu ngandung harti yén prosedur bantahan henteu sayogi pikeun anjeun. Bener yén hukum henteu nandeskeun yén dina prosedur panawaran pengadilan bakal ngabulkeun paménta éta kecuali paménta éta négakeun haram atanapi teu berdasar, tapi dina prakna ieu sering kajadian. Éta sababna penting pikeun nyungkeun ubar upami anjeun henteu satuju kana kaputusan pengadilan. Dina prosés panerapan, ngan ukur ubar banding sareng salajengna kasasi anu sayogi.

Naha anjeun parantos dihukum di absentia? Sareng anjeun badé ngosongkeun kalimat anjeun dina absentia atanapi obyék ku sasarengan oposisi? Atanapi anjeun badé ngajantenkeun banding atanapi banding tarik dina prosedur aplikasi? Para pengacara dina Law & More siap ngabantosan anjeun dina urusan hukum sareng senang panginten sareng anjeun.

ngabagikeun
Law & More B.V.