Proses bantahan

Nalika anjeun disauran, anjeun gaduh kasempetan ngabéla diri tina klaim dina éta nyalukan. Disauran ngandung harti yén anjeun resmi diperyogikeun pikeun muncul di pengadilan. Upami anjeun henteu matuh sareng henteu muncul di pengadilan dina tanggal anu dinyatakeun, pangadilan bakal masihan absentia ngalawan anjeun. Sanaos anjeun henteu mayar biaya pangadilan (waktuna), anu mangrupikeun sumbangan pikeun biaya kaadilan, hakim tiasa ngucapkeun kaputusan dina absénia. Istilah 'in absentia' ngarujuk kana kaayaan dimana kasus pengadilan kadenge tanpa ayana anjeun. Upami anjeun sah disauran janten terdakwa, tapi henteu némbongan, éta kamungkinan klaim pihak séjén bakal dibales sacara standar.

Upami anjeun henteu muncul di pangadilan saatos anjeun disauran, ieu henteu hartosna yén anjeun henteu ngagaduhan deui kasempetan pikeun ngabela diri. Aya dua kamungkinan pikeun masih ngabela anjeun tina klaim ti pihak séjén.

  • Ngabersihan di absentia: upami anjeun, salaku terdakwa, henteu muncul dina cara ngagawe, pengadilan bakal kéngingkeun anjeun dina absentia. Nanging, bakal aya waktos sakedap antara nonappearance sareng pengadilan di absentia. Samentawis éta, anjeun tiasa ngabersihkeun dina absentia. Purifikasi tina standar hartosna anjeun masih bakal muncul dina cara ngagawe atanapi yén anjeun masih bakal mayar waragad pengadilan.
  • Bantahan: upami parantos pengadilan di absentia parantos dipasihkeun, moal lami deui pikeun ngabersihan kaputusan di absentia. Dina kasus éta, hiji bantosan mangrupikeun hiji-hijina cara pikeun ngabela anjeun tina klaim partai anu sanés dina pengadilan.

Proses bantahan

Kumaha anjeun nyetél bantahan?

Bantahan disetél ku gaduh saman tahan anu dilayanan. Ieu dibuka deui cara. Ieu nyalukan kedah ngandung pertahanan ngalawan klaim. Dina bantahan nyauran anjeun, salaku terdakwa, janten alesanna naha anjeun percaya yén pangadilan salah-leres masihan klaim penggugat. Bantahan sono kedah nyumponan sababaraha sarat hukum. Ieu kalebet sarat anu sami sareng tempatna biasa. Ku sabab éta wijaksana pikeun ngadeukeutan pengacara di Law & More ngagambarna sono bantahan.

Dina naon wates waktu anjeun kedah ngiringan bantahan?
Mangsa waktos ngaluarkeun catetan bantosan nyaéta opat minggu. Pikeun defendants anu aya di luar negeri, wates waktos kanggo bantosan bantosan nyaéta dalapan minggu. Mangsa opat, dalapan, saminggu tiasa ngamimitian tilu waktos:

  • Période éta tiasa ngamimitian saatos bailiff parantos nyerahkeun pengadilan sacara standar ka terdakwa;
  • Jaman ieu tiasa dimimitian upami anjeun, salaku terdakwa, ngalakukeun kalakuan anu nyababkeun anjeun nuju wawuh kana kaputusan atanapi jasaana. Prakna, ieu ogé disebut salaku kalakuan akrab;
  • Periode ieu ogé tiasa dimimitian dina poé penegak kaputusan.

Teu aya urutan anu sateuacanna antara wates waktu anu béda. Pertimbangan dipasihkeun kanggo jaman anu dimimitian tiheula.

Naon konsekuensi tina panolakan?
Upami anjeun ngamimitian bantosan, kasus éta bakal dibuka deui, sapertos kitu, sareng anjeun bakal tetep tiasa neraskeun pertahanan anjeun. Bantahan kasebut diséwa ku pengadilan anu sami anu ngaluarkeun pengadilan. Dina undang-undang, kabantosan nundutan penegak kaputusan dina henteuna, kecuali masa pengadilan diisytihikeun bisa diatur. Kaseueuran pangadilan diungkabkeun dinyatakeun sacara régional ku pangadilan. Ieu ngandung harti yén pangadilan tiasa dikuatkeun sanajan bantahan diséépkeun. Ku alatan éta, pengadilan henteu ditunda upami pangadilan nyatakeun yén sacara saé ditegukeun. Plaintif teras tiasa ngalaksanakeun pengadilanana sacara langsung.

Upami anjeun henteu ngajempolan dina set anu ditangtukeun, putusan sacara standar bakal janten res judicata. Ieu ngandung harti yén teu aya ubar légal anu sanésna bakal sayogi pikeun anjeun sareng yén pangadilan standar bakal janten final sareng henteu tiasa dicabut. Dina kasus anu, janten anjeun dijilid ku pengadilan. Éta sababna penting pisan pikeun nyéwa bantosan dina waktosna.

Naha anjeun ogé tiasa objék dina prosedur aplikasi?
Dina baheula, bantahan dina prosedur nyauran parantos diurus. Prosedur aplikasi bénten ti prosedur nyauran. Gantina naroskeun ka pihak anu nentang, aplikasi ditujukeun ka pengadilan. Hakim teras ngirimkeun salinan ka sadaya pihak anu kataji sareng masihan kasempetan pikeun ngaréspon kana aplikasina. Anu bertentangan sareng prosedur nyalukan, prosedur aplikasi teu dibales dina absentia upami anjeun henteu némbongan. Ieu ngandung harti yén prosedur bantahan henteu sayogi pikeun anjeun. Memang leres yén hukum henteu netepkeun yén dina prosedur aplikasi pengadilan bakal ngabébaskeun pamundut ieu kecuali pamundut bijil henteu hukum atanapi henteu batal, tapi dina prakték ieu sering kajadian. Éta sababna penting pikeun ngaluarkeun ubar upami anjeun henteu satuju kaputusan pangadilan. Dina cara ngagawe aplikasi, ngan ukur ubar banding sareng salajengna kasassi sayogi.

Naha anjeun parantos dihukum di absentia? Sareng anjeun badé ngosongkeun kalimat anjeun dina absentia atanapi obyék ku sasarengan oposisi? Atanapi anjeun badé ngajantenkeun banding atanapi banding tarik dina prosedur aplikasi? Para pengacara dina Law & More siap ngabantosan anjeun dina urusan hukum sareng senang panginten sareng anjeun.

ngabagikeun