Pendengaran saksi awal: nguseup kanggo bukti

singgetan

Ujian saksi awal

Dina hukum Walanda, pangadilan tiasa maréntahkeun ujian awal awal atas pamundut salah sahiji pihak anu (kabetot). Dina mangsa pamariksaan sapertos kitu, saurang wajib ngucapkeun bebeneran. Éta henteu kanggo nanaon éta sanksi hukum pikeun sumpah palsu nyaéta hukuman genep taun. Tapi, sababaraha éntitas kana kawajiban ngabuktikeun. Salaku conto, hukum terang hak istimewa anu profésional sareng kulawarga. Pamundut pikeun pamariksaan awal awal ogé tiasa ditolak nalika pamundut ieu dibarengan ku kurang minat, nalika aya panyalahgunaan hukum, bisi aya konflik sareng prinsip-prinsip prosés anu pas atanapi nalika aya kapentingan beurat anu sanésna menerkeun tampikan. Salaku conto, pamundut pikeun pamariksaan panyaksian awal tiasa ditolak nalika saurang nyoba mendakan rahasia dagang tina pesaing atanapi nalika aya anu nyoba ngamimitian anu disebut ekspedisi nguseup. Sanajan aturan ieu, kaayaan pikasieuneun bisa lumangsung; contona dina sektor amanah.

Pamariksaan awal

Sektor amanah

Dina séktor kapercayaan, bagian ageung tina inpormasi anu medar biasana rahasia; henteu sakedik inpormasi palanggan di kantor kapercayaan. Salaku tambahan, kantor kapercayaan sering nampi aksés kana rekening perbankan, anu jelas-jelas meryogikeun tingkat kerahasiaan anu luhur. Dina kaputusan penting, pengadilan mutuskeun yén kantor kapercayaan sorangan henteu tunduk kana (turunan) hak hukum. Akibat tina ieu nyaéta yén "rahasia kapercayaan" tiasa diémutan ku nyungkeun pamariksaan saksi awal. Alesan yén pangadilan henteu hoyong masihan séktor amanah sareng padamelna hak istimewa hukum turunan mangrupikeun kanyataan yén pentingna milarian bebeneran paling penting dina kasus sapertos kitu, anu tiasa dianggap masalah. Hasilna, pihak sapertos otoritas pajak, sanaos henteu ngagaduhan bukti anu cekap pikeun ngamimitian prosedur, tiasa, ku nyungkeun ujian saksi awal, ngumpulkeun seueur inpormasi (diklasifikasikeun) ti sababaraha karyawan kantor kapercayaan di supados ngajantenkeun prosedur langkung giat. Sanaos kitu, anu mayar pajak ogé tiasa nolak aksés kana inpormasi na sapertos anu dimaksud dina pasal 47 AWR dumasar kana kerahasiaan kontakna sareng jalma anu ngagaduhan tugas rahasia karahasiaan (pengacara, notaris, jst.) Anu parantos anjeunna caket. Kantor kapercayaan teras tiasa ngarujuk kana hak panolakan ieu anu mayar pajeg, tapi dina hal éta kantor kapercayaan kedah ngungkabkeun saha waé anu mayar pajak anu dimaksud. Kamungkinan ieu pikeun nyegah "rahasia rahasia" sering ditingali salaku masalah gedé sareng dina waktos ayeuna ngan ukur aya sababaraha solusi sareng kamungkinan pikeun pagawé di kantor kapercayaan pikeun nolak ngungkabkeun inpormasi rahasia nalika ujian saksi awal.

leyuran

Sakumaha anu parantos disebatkeun, diantara kemungkinan ieu nyarios yén counterparty téh dimimitian ekspedisi nguseup, yén mitra ngusahakeun milarian rusiah perusahaan atanapi para mitra anu gaduh kasus-kasus anu lemah teuing. Salajengna, dina kaayaan anu tangtu, salah sahiji henteu kedah ngabuktikeun ngalawan dirina. Mindeng alasan sapertos kitu, henteu bakal relevan dina kasus anu khusus. Dina salah sahiji laporan dirina tina taun 2008, Komite Penasihat UU Prosedur Sipil ("Adviescommissie van het Burgerlijk Procesrecht") ngusulkeun taneuh anu béda: proporsionalitas. Numutkeun ka Panaséhat Panaséhat, éta tiasa dimungkirkeun pikeun nolak panyusun kerjasama nalika hasilna bakal jelas disproportional. Ieu kriteria anu adil, tapi éta tetep bakal aya sual kana naon kriteria ieu bakal efektif. Nanging, salami pangadilan henteu ngiringan jalan satapak ieu, rézim ketat hukumna sareng hukum hungkul bakal tetep aya dina tempatna. Tetep tapi wajar? Éta mangrupikeun patarosan.

Versi lengkep tina kertas bodas ieu sayogi di Walanda nganggo link ieu.

kontak

Naha anjeun ngagaduhan patarosan atanapi koméntar langkung saatos maca tulisan ieu, rumasa tiasa ngahubungi mr. Maxim Hodak, pengacara di Law & More via [email dijaga] atanapi mr. Tom Meevis, pengacara hukum di Law & More via [email dijaga] atanapi nelepon kami di +31 (0) 40-3690680.

 

ngabagikeun
Law & More B.V.