Hak pikeun cicingeun dina masalah kriminal

Alatan sababaraha kasus kriminal luhur anu timbul dina taun katukang, hak tersangka tetep cicingeun tiasa sakali deui dina sorotanna. Pasti, sareng korban sareng baraya nyinggung kajahatan, hak kasangka kasangka cicingeun dina kaayaan seuneu, kaharti. Taun ka tukang, contona, tiiseun pengkuh tina kasangka sababaraha "pembunuhan insulin" di imah perawatan pikeun manula nyababkeun hanjelu sareng iritasi di baraya, anu tangtos hoyong terang naon anu kajantenan. Kasangka terus-terusan nyauran hakna tetep cicingeun sateuacan ngadilan di Rotterdam Court. Dina jangka panjang, ieu ogé ngaganggu hakim-hakim, anu tetep lumangsung pikeun ngusahakeun kasangka curiga.

Hak pikeun cicingeun dina masalah kriminal

Aya sababaraha alesan pangantenan, sering dina naséhat para ahli hukum, ngajukeun hak maranéhna pikeun cicingeun. Salaku conto, ieu tiasa alesan anu strategis atanapi psikologis, tapi ogé kajadian anu kasangka sieun kana akibat di lingkungan kriminal. Paduli alesanna, hak pikeun cicingeun milik unggal kasangka. Ieu mangrupikeun hak klasik tina sipil, saprak 1926 parantos dibereskeun dina Pasal 29 dina Code of Criminal Procedure sareng kedah dihormatan. Hak ieu dumasar kana prinsip yén kasangka henteu kedah gotong royong sareng dmana anu sanés sareng moal tiasa dipaksa pikeun ngalakukeunana: 'Kasangka henteu wajib ngajawab. ' Inspirasi kanggo ieu nyaéta larangan nyiksa.

Upami curiga ngagunakeun hak ieu, anjeunna tiasa nyegah pernyataan anjeun tina dianggap teu kauangan sareng teu dipercaya, contona kusabab éta nyimpang tina anu parantos dinyatakeun atanapi tina naon anu kalebet dina file kasus. Upami kasangka tetep cicing dina awalna sareng pernyataan na engké pas dina pernyataan anu sanés sareng file na, anjeunna ngaronjatkeun kasempetan yén anjeunna bakal dipercaya ku hakim. Nganggo hakna cicingeun tiasa ogé janten strategi anu saé upami tersangka henteu tiasa nyayogikeun jawaban anu hadé pikeun patarosan, sapertos pulisi. Barina ogé, pernyataan salawasna dilakukeun di pengadilan telat.

Nanging, strategi ieu sanés tanpa résiko. Tersangka ogé kedah sadar ieu. Upami kasangka ditahan sarta disimpen dina tahanan prédiksi, banding hak pikeun tetep cicingeun tiasa hartosna yén taneuh pikeun diteliti tetep pikeun pulisi sareng otoritas keadilan, dina dasar ditahan tahanan préparasi pikeun kasangka. Éta dimungkinkeun ku sabab kasangka nyangka kedah tetep dina tahanan pranyakeun langkung lami kusabab sepi upami dibenerkeun upami anjeunna parantos damel pernyataan. Salajengna, kamungkinan yén nalika ngabubarkeun kasus atanapi ngabebaskeun tina tersangka, tersangka moal dibéré karusakan lamun dirina sorangan nyalahkeun pikeun neraskeun tina tahanan préduksi. Tuntutan sapertos karusakan parantos ditolak dina taneuh anu sababaraha kali.

Sakali di pengadilan, tiiseun sanés tanpa akibat tina curiga. Barina ogé, hiji hakim tiasa ngiringan kana kaputusan dina putusan-Na upami tersangka henteu masihan kabukaan, boh dina pernyataan bukti sareng dina kalimah. Numutkeun Mahkamah Tinggi Walanda, tiiseun kasangka malah tiasa nyumbang kana dmana upami aya bukti anu cukup sareng kasangka éta teu masihan panjelasan lanjut. Barina ogé, jempé kasangka tiasa kahartos sareng dipedar ku hakim saperti kieu: “Tersangka éta sok jempé ngeunaan partisipasi-Na (…) sareng sababna henteu nanggungjawaban kanggo namina. ” Dina jero kontéks kalimah, kasangka tiasa disalahkeun ku tiiseunana ku anjeunna teu acan mratobat atanapi kuciwa kana perbuatanana. Naha hakim-hakim nyandak hak pikeun cicingeun ku kasangka pikeun ngahukum hukuman, gumantung kana penilaian pribadi hakim sareng ku kituna bénten bénten per hakim.

Nganggo hak cicingeun cicing gaduh kaunggulan pikeun tersangka, tapi anu pasti henteu tanpa résiko. Memang bener yén hak tersangka tetep cicingeun kedah dipangaruhan. Tapi, nalika datang ka gugatan, para hakim beuki nganggap anggapan kasangka nyaéta kakuranganana. Barina ogé, hak kasangka pikeun cicingeun nyaéta ngalaksanakeun teratur kalayan alesan anu beuki ningkat dina panuduhan kriminal sareng pentingna korban, salamet baraya atanapi masarakat kalayan jawaban anu jelas dina patarosan.

Naha éta bijaksana dina hal anjeun ngagunakeun hak pikeun tetep cicingeun salami pamariksaan kapulisian atanapi dina pamariksaan gumantung kana kaayaan éta pasualan. Maka penting pisan yén anjeun ngahubungi pengacara anu kajahatan sateuacan mutuskeun ngeunaan hak tetep cicingeun. Law & More pengacara ngahususkeun dina hukum pidana sareng senang mikeun nasihat sareng / atanapi bantosan. Naha anjeun korban atanapi dulur sésana anu salamet sareng anjeun gaduh patarosan ngeunaan hak cicingeun? Sanaos harita Law & More's pengacara parantos sayogi.

ngabagikeun