Hak pikeun cicingeun dina masalah kriminal

Kusabab sababaraha kasus kriminal propil tinggi anu timbul dina sataun katukang, hak kasangka pikeun cicingeun sakali deui janten sorotan. Pastina, sareng korban sareng baraya pelanggaran pidana, hak kasangka pikeun cicingeun aya dina seuneu, anu tiasa kahartos. Taun kamari, salaku conto, tiiseun terus-terusan anu kasangka sababaraha "rajapati insulin" di bumi perawatan pikeun manula ngarah ka hanjelu sareng iritasi diantara baraya, anu tangtosna hoyong terang naon anu kajantenan. Kasangka teras-terasan nyalukan hakna pikeun cicingeun sateuacan Pengadilan Negeri Rotterdam. Dina jangka panjang, ieu ogé ngaganggu hakim, anu sanaos teras nyobian ngusahakeun tersangka damel.

Hak pikeun cicingeun dina masalah kriminal

Pasal 29 ngeunaan Kodeu Prosedur Pidana

Aya sababaraha alesan pangantenan, sering dina naséhat para ahli hukum, ngajukeun hak maranéhna pikeun cicingeun. Salaku conto, ieu tiasa alesan anu strategis atanapi psikologis, tapi ogé kajadian anu kasangka sieun kana akibat di lingkungan kriminal. Paduli alesanna, hak pikeun cicingeun milik unggal kasangka. Ieu mangrupikeun hak klasik tina sipil, saprak 1926 parantos dibereskeun dina Pasal 29 dina Code of Criminal Procedure sareng kedah dihormatan. Hak ieu dumasar kana prinsip yén kasangka henteu kedah gotong royong sareng dmana anu sanés sareng moal tiasa dipaksa pikeun ngalakukeunana: 'Kasangka henteu wajib ngajawab. ' Inspirasi kanggo ieu nyaéta larangan nyiksa.

Upami curiga ngagunakeun hak ieu, anjeunna tiasa nyegah pernyataan anjeun tina dianggap teu kauangan sareng teu dipercaya, contona kusabab éta nyimpang tina anu parantos dinyatakeun atanapi tina naon anu kalebet dina file kasus. Upami kasangka tetep cicing dina awalna sareng pernyataan na engké pas dina pernyataan anu sanés sareng file na, anjeunna ngaronjatkeun kasempetan yén anjeunna bakal dipercaya ku hakim. Nganggo hakna cicingeun tiasa ogé janten strategi anu saé upami tersangka henteu tiasa nyayogikeun jawaban anu hadé pikeun patarosan, sapertos pulisi. Barina ogé, pernyataan salawasna dilakukeun di pengadilan telat.

Nanging, strategi ieu sanés tanpa résiko. Tersangka ogé kedah sadar ieu. Upami kasangka ditahan sarta disimpen dina tahanan prédiksi, banding hak pikeun tetep cicingeun tiasa hartosna yén taneuh pikeun diteliti tetep pikeun pulisi sareng otoritas keadilan, dina dasar ditahan tahanan préparasi pikeun kasangka. Éta dimungkinkeun ku sabab kasangka nyangka kedah tetep dina tahanan pranyakeun langkung lami kusabab sepi upami dibenerkeun upami anjeunna parantos damel pernyataan. Salajengna, kamungkinan yén nalika ngabubarkeun kasus atanapi ngabebaskeun tina tersangka, tersangka moal dibéré karusakan lamun dirina sorangan nyalahkeun pikeun neraskeun tina tahanan préduksi. Tuntutan sapertos karusakan parantos ditolak dina taneuh anu sababaraha kali.

Sakali di pengadilan, tiiseun sanés tanpa akibat pikeun tersangka ogé. Barina ogé, hakim tiasa nyandak akun dina kaputusan na upami tersangka henteu nyayogikeun kabuka, dina pernyataan bukti atanapi dina kalimat éta. Numutkeun ka Mahkamah Agung Belanda, tiiseun kasangka bahkan tiasa nyumbang kana kayakinan upami aya cukup buktina sareng tersangka teu acan masihan penjelasan salajengna. Barina ogé, tiiseun tersangka tiasa dipikaharti sareng dipedar ku hakim sapertos kieu: “Kasangka sok cicingeun ngeunaan pipilueunana (…) sareng kumargi kitu henteu nanggung jawab naon anu parantos dilakukeun. " Dina kontéks kalimat ieu, tersangka tiasa disalahkeun ku cicingeunna yén anjeunna henteu tobat atanapi kuciwa tina tindakanana. Naha hakim nganggo hak panggunaan pikeun cicingeun ku anu disangka perkawis hukumanana, gumantung kana penilaian pribadi hakim sahingga tiasa béda per hakim.

Ngagunakeun hak tetep jempé tiasa gaduh kaunggulan pikeun tersangka, tapi éta pasti henteu tanpa résiko. Leres hak kasangka pikeun cicingeun kedah dihormat. Nanging, nalika ngeunaan gugatan hukum, hakim beuki nganggap tiiseun tersangka kana kakuranganana sorangan. Barina ogé, hak kasangka pikeun cicingeun aya dina prakték rutin di tempat anu teu patuh sareng peran anu ningkat dina prosés kriminal sareng pentingna korban, baraya atanapi masarakat anu salamet kalayan jawaban anu jelas pikeun patarosan.

Naha éta bijaksana dina hal anjeun ngagunakeun hak pikeun tetep cicingeun salami pamariksaan kapulisian atanapi dina pamariksaan gumantung kana kaayaan éta pasualan. Maka penting pisan yén anjeun ngahubungi pengacara anu kajahatan sateuacan mutuskeun ngeunaan hak tetep cicingeun. Law & More pengacara ngahususkeun dina hukum pidana sareng senang mikeun nasihat sareng / atanapi bantosan. Naha anjeun korban atanapi dulur sésana anu salamet sareng anjeun gaduh patarosan ngeunaan hak cicingeun? Sanaos harita Law & Moreahli hukum siap pikeun anjeun.

ngabagikeun
Law & More B.V.