Perlakuan nyinggung lalulintas ku hukum kriminal jeung administrasi

Naha anjeun disangka ngalakukeun ngalanggar lalu lintas dina UU Lalu Lintas Jalan 1994 (WVW 1994)? Teras penting pikeun terang naon léngkah-léngkah anu anjeun tiasa lakukeun sareng kumaha cara anu pangsaéna pikeun ngabela diri. Dina blog ieu, urang ngajelaskeun naon hartina sistem dua arah, naon ukuran nu Service Penuntut Umum (OM) jeung Kantor Pusat pikeun Lisensi Nyetir (CBR) bisa nyokot, jeung kumaha pengacara urang bisa mantuan Anjeun.

Naon UU Lalu Lintas Jalan 1994 (WVW 1994)?

WVW 1994 mangrupikeun hukum Walanda anu ngatur lalu lintas di jalan umum. Undang-undang ieu ngandung katangtuan ngeunaan kaamanan jalan, paripolah supir sareng palaksanaan aturan lalu lintas. Pelanggaran hukum ieu bisa ngakibatkeun duanana ukuran kriminal jeung administrasi.

Sistem dua arah OM sareng CBR

"Sistem dua arah" OM jeung CBR dina konteks hukum kriminal ngeunaan cara nu nyetir kabiasaan jeung lisénsi supir anu geus kalibet dina ngalanggar, kayaning nginum-nyetir atawa nyetir bahaya, diurus. Sistem ieu hartosna yén ukuran hukum kriminal sareng administrasi tiasa dilaksanakeun pikeun mastikeun penegak anu komprehensif. Ku kituna, aya pendekatan dual, jadi mun nyarita. 

Sanksi pidana ku jaksa

Jaksa umum nanggungjawaban kanggo gugatan pidana pikeun ngalanggar lalu lintas sareng kajahatan. Ieu sababaraha ukuran utama anu tiasa dipénta OM:

  1. Jaksa kriminal: Jaksa Penuntut Umum tiasa ngagugat supir anu ngalanggar hukum, sapertos nyetir mabok atanapi nyetir bahaya. Ieu bisa ngakibatkeun denda, layanan masarakat atawa malah hukuman panjara, gumantung kana severity tina ngalanggar.
  2. Disqualification nyetir: Salian denda, hakim bisa, dina pamundut ti jaksa umum, mutuskeun pikeun disqualify supir ti nyetir pikeun kurun waktu nu tangtu. Ieu sanksi kriminal langsung dirancang pikeun ngurangan résiko kanceuh sarta mindeng dilarapkeun ka ngalanggar lalulintas serius.

Anjeun bakal digero pikeun muncul di pangadilan dina poé nu tangtu. Dina sidang ieu, hakim bakal maksakeun hukuman ahir ka anjeun. Salian hukuman ahir hakim, CBR tiasa nyandak ukuran administratif pikeun mastikeun kasalametan jalan. CBR mangrupikeun organisasi anu mandiri sareng kapisah tina hukuman anu ditumpukeun ka anjeun ku yudikatif.

Aksi administratif ku CBR

Salian ti gugatan kriminal ku OM, CBR tiasa nyandak ukuran administratif pikeun mastikeun kasalametan jalan. Ukuran ieu ditujukeun pikeun ngabenerkeun sareng ningkatkeun paripolah supir:

  1. Ukuran atikan: CBR tiasa meryogikeun supir nyandak ukuran pendidikan, sapertos Educational Measure Alcohol and Traffic (EMA) atanapi Educational Measure Behavior and Traffic (EMG). Kursus-kursus ieu dirarancang pikeun ngajantenkeun supir sadar kana résiko paripolahna sareng ngabantosan aranjeunna ngabenerkeunana.
  2. Ditarikna lisénsi nyetir sareng ujian kabugaran pikeun nyetir: CBR boga kakuatan pikeun nyabut lisénsi supir jeung ngamimitian hiji ujian kabugaran nyetir. Panaliti ieu tiasa nyababkeun panyabutan lisénsi nyetir samentawis atanapi permanén upami supirna henteu pantes nyetir.

Bedana antara sanksi kriminal jeung ukuran administrasi

Sanksi kriminal

  • Tujuan: pikeun ngahukum palaku jeung nyegah kambuh ngaliwatan deterrence.
  • prosedur: anjeun digero pikeun muncul di pangadilan. Dina sidang, hakim nangtukeun hukuman ahir kayaning denda, layanan masarakat atawa panjara.

Ukuran administratif

  • Tujuan: ningkatkeun paripolah nyetir sareng mastikeun kasalametan jalan.
  • prosedur: CBR tiasa maksakeun ukuran sacara mandiri, nyaéta ieu di luar pengadilan, sapertos meryogikeun kursus pendidikan atanapi nyandak lisénsi nyetir pikeun uji kabugaran nyetir.

Kumaha ukuran ieu gawé bareng?

Sistem dua arah hartina ukuran hukum kriminal jeung administrasi bisa dijalankeun dina paralel jeung bebas unggal lianna. Ieu ngandung harti yén supir bisa duanana criminally prosecuted ku jaksa umum jeung narima sangsi administratif ti CBR. Gagasan di balik ieu nyaéta yén pendekatan gabungan ngajamin penegak kasalametan jalan anu efektif tina sudut anu béda.

kaayaan sampel

Anggap supir katéwak nyetir dina pangaruh:

Jaksa tiasa ngadakwa supir ieu sareng nungtut denda atanapi disqualification nyetir. Dina waktos anu sami, CBR tiasa meryogikeun supir ieu nyandak kursus EMA sareng ngajalanan tés kabugaran nyetir. Kadua badan damel mandiri tapi nyumbang kana tujuan anu sami: mastikeun kasalametan jalan.

Kumaha urang bisa mantuan Anjeun?

Dina sistem kompléks ieu, pengacara muterkeun hiji peran krusial dina defending hak anjeun. Ieu sababaraha aspék penting tina peran pengacara:

  1. Répréséntasi hukum

Pangacara ngawakilan anjeun salami prosiding kriminal. Ieu ngawengku:

  • Saran hukum: pengacara nu nawarkeun nasehat ahli dina hak jeung kawajiban Anjeun, jeung strategi pangalusna pikeun membela kasus Anjeun.
  • Pertahanan di pangadilan: pangacara ngabela pikeun kapentingan anjeun salila sidang pangadilan. Ieu tiasa kalebet nangtang tuduhan, nunjukkeun bukti sareng pernyataan saksi, sareng ngabantah pikeun ngirangan hukuman.
  • Pituduh ngaliwatan prosés: pengacara nu nungtun anjeun ngaliwatan sakabéh prosés hukum, ti dédéngéan awal nepi ka vonis final, mastikeun anjeun well-informed unggal hambalan tina jalan.
  1. prosedur

Pengacara tiasa nalungtik naha sadaya prosedur parantos dilaksanakeun leres. Ieu ngawengku:

  • Pariksa kasalahan prosedural: pangacara mariksa yen sakabeh prosedur hukum anu dituturkeun salila ditahan anjeun, interogasi jeung léngkah prosedural séjén. Kasalahan dina prosedur tiasa diangkat salaku pertahanan.
  1. Saran ngeunaan ukuran administrasi:

Sanaos pengacara teu gaduh pangaruh langsung kana kaputusan CBR, anjeunna tiasa mamatahan ngeunaan ukuran administrasi:

  • Nyiapkeun banding: pengacara bakal ngabantosan anjeun nyiapkeun banding ngalawan kaputusan anu dilakukeun ku CBR, sapertos pencabutan lisénsi nyetir anjeun atanapi partisipasi wajib dina kursus.
  • banding: lamun kasalahan geus dijieun, pengacara bisa banding putusan CBR urang.
  1. kaayaan pribadi:

Pangacara bisa mawa dina kaayaan pribadi anjeun salaku mitigating faktor di sentencing.

kacindekan

Sistem dua arah OM sareng CBR mangrupikeun cara komprehensif pikeun ngungkulan pelanggaran lalu lintas, nganggo sanksi kriminal sareng ukuran administrasi. Pangacara muterkeun hiji peran penting dina defending hak anjeun dina (lalulintas) ngalanggar. Tina perwakilan hukum sareng cara ngawaskeun pikeun mastikeun sidang anjeun adil, pengacara anu berpengalaman bakal mastikeun kapentingan pangsaéna anjeun diwakilan. Naha anjeun gaduh patarosan atanapi anjeun aub dina kasus kriminal? Pengacara kami siap ngabantosan anjeun sareng ngajagi hak anjeun. Taroskeun kami pikeun naséhat sareng pituduh hukum ahli. 

Law & More