Mindahkeun Usaha

Upami anjeun ngarencanakeun mindahkeun perusahaan ka batur atanapi nyandak perusahaan batur, anjeun panginten panasaran naha pengambilalihan ieu ogé dilarapkeun ka tanaga. Gumantung kana alesan kunaon perusahaan dialihkeun sareng kumaha pangambil alihan, ieu tiasa atanapi henteu pikaresepeun. Salaku conto, naha mangrupikeun bagian tina perusahaan anu dialihkeun ku perusahaan anu gaduh sakedik pangalaman sareng kagiatan bisnis sapertos kitu? Dina kasus éta, éta tiasa waé ngambil alih pagawé khusus sareng ngantepkeun aranjeunna ngalaksanakeun kagiatan normalna. Di sisi anu sanésna, naha aya gabungan dua perusahaan anu sami pikeun ngahémat biaya? Maka pagawé tangtu panginten kirang resep, sabab sababaraha jabatan parantos dieusian sareng tabungan anu lumayan ogé tiasa dilakukeun dina biaya tenaga kerja. Naha pagawé anu kedah dicandak gumantung kana panerapan peraturan ngeunaan 'transfer of undertake'. Dina tulisan ieu, urang ngajelaskeun iraha ieu masalahna sareng naon akibat na.

Mindahkeun Usaha

Iraha aya alih usaha?

Nalika aya pengalihan usaha ti Bagian 7: 662 tina Kodeu Sipil Walanda. Bagéan ieu nyatakeun yén kedah aya transfer salaku hasil tina perjanjian, ngagabung atanapi ngabagi unit ékonomi anu nahan na identitas. Satuan ékonomi mangrupikeun "sakumpulan sumber daya anu terorganisir, didaptarkeun pikeun ngudag hiji kagiatan ékonomi, naha kagiatan éta penting atanapi ngadukung". Kusabab pengambilalihan dilakukeun dina rupa-rupa cara dina prakték, watesan hukum ieu henteu nawiskeun padoman anu jelas. Tafsiranana gumantung pisan kana kaayaan pasualan.

Hakim umumna cukup lega dina interpretasi aranjeunna ngeunaan mindahkeun usaha salaku sistem hukum urang anu penting pisan pikeun panangtayungan padamel. Dumasar kana undang-undang kasus anu aya, maka tiasa disimpulkeun yén frasa pangahirna 'badan ékonomi anu ngajaga idéntitas na' anu paling penting. Ieu biasana perkawis pengambilalihan permanén tina bagian perusahaan sareng aset anu pakait, nami dagang, administrasi sareng, tangtosna, stafna. Upami ngan ukur hiji aspek individu dina ieu kalibet, biasana henteu aya alih-alih usaha, kecuali upami aspek ieu ditangtoskeun pikeun idéntitas usaha.

Pondokna, biasana aya mindahkeun usaha pas pengambilalihan ngalibatkeun bagian lengkep tina usaha sareng tujuan ngalaksanakeun kagiatan ékonomi, anu ogé dicirikan ku idéntitas nyalira anu dipikagaduh saatos pengambilalihan. Kusabab kitu, mindahkeun usaha (bagian tina) bisnis sareng karakter sanés samentawis geuwat ngawangun alih usaha. Pasualan anu jelas-jelas henteu aya transfer usaha mangrupikeun penggabungan saham. Dina kasus sapertos kitu, para karyawan tetep dina jasa tina perusahaan anu sami kusabab ngan aya parobihan idéntitas anu nyekel saham.

Akibat tina mindahkeun usaha

Upami aya pengalihan usaha, dina prinsipna, sadaya staf anu ngawangun bagian tina kagiatan ékonomi ditransferkeun dina kaayaan kontrak padamelan sareng perjanjian koléktif anu berlaku sareng dunungan anu sateuacanna. Maka teu perlu nyimpulkeun kontrak padamelan anyar. Ieu ogé dilarapkeun upami pihak-pihak henteu sadar kana panerapan transfer usaha sareng kanggo padamel anu transferee henteu sadar dina waktos pengambilalihan. Dunungan énggal henteu kénging ngusir padamelna kusabab mindahkeun usaha. Ogé, dunungan anu sateuacanna tanggung jawab sareng dunungan anu énggal salami sataun deui pikeun nohonan kawajiban tina kontrak padamelan anu timbul sateuacan ditransferkeun.

Henteu sadayana kaayaan padamelan ditransferkeun ka dunungan anu énggal. Skéma mancén mangrupikeun pengecualian pikeun ieu. Ieu ngandung harti yén dunungan tiasa nerapkeun skéma pensiun anu sami pikeun padamel anyar sapertos anu dilakukeun pikeun padamel na ayeuna upami ieu dinyatakeun dina waktuna transfer. Konsékuansi ieu dilarapkeun ka sadaya padamelan anu perusahaan transfer dina jasa nalika mindahkeun. Ieu ogé lumaku pikeun pagawé anu henteu pantes pikeun damel, gering atanapi dina kontrak samentawis. Upami pagawé henteu hoyong ngalih sareng perusahaan, anjeunna sacara eksplisit tiasa nyatakeun yén anjeunna badé nungtut kontrak padamelan. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun bernegosiasi ngeunaan kaayaan padamelan saatos mindahkeun perusahaan. Nanging, kaayaan padamelan anu lami kedah ditransferkeun ka dunungan anyar sateuacan ieu dimungkinkeun.

Tulisan ieu ngajelaskeun yén définisi légal ngeunaan alih usaha parantos dilaksanakeun pas dina prakték sareng yén ieu ngagaduhan konsékuansi ageung ngeunaan kawajiban ka padamel. Mindahkeun usaha mangrupikeun hal nalika unit ékonomi perusahaan dialihkeun ku anu sanés pikeun waktos anu sanés samentawis, dimana idéntitas kagiatan dilestarikan. Salaku hasil tina pangaturan ngeunaan mindahkeun usaha, jalma anu nyandak kedah nganggo padamel karyawan (bagian tina) usaha anu ditransferkeun dina kaayaan padamelan anu parantos diterapkeun ka aranjeunna. Dunungan anu anyar janten teu kéngingkeun karyawanna kusabab ditransferkeun. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan mindahkeun usaha sareng naha aturan ieu dilarapkeun dina kaayaan spésipik anjeun? Teras mangga kontak Law & More. Ahli hukum kami khusus pikeun hukum perusahaan sareng hukum kuli sareng bakal senang ngabantosan anjeun!

ngabagikeun
Law & More B.V.