Kompensasi transisi pikeun kontrak padamelan: Kumaha jalanna?

Dina kaayaan anu tangtu, pagawé anu kontrak padamelan réngsé aya hak pikeun santunan anu ditangtoskeun sacara hukum. Ieu ogé disebut pembayaran transisi, anu dimaksadkeun pikeun mempermudah transisi ka padamelan anu sanés atanapi pikeun kamungkinan latihan. Tapi naon aturan ngeunaan pembayaran transisi ieu: iraha karyawan ngagaduhan hak éta sareng sabaraha pamayaran transisi na persis? Aturan ngeunaan pamayaran transisi (kontrak samentawis) dibahas sacara berturutan dina blog ieu.

Kompensasi transisi pikeun kontrak padamelan: Kumaha jalanna?

Hak mindahkeun transisi

Numutkeun seni. 7: 673 alinea 1 tina Kodeu Sipil Walanda, hiji pagawé berhak pikeun mayar transisi, anu ogé tiasa dianggo pikeun tujuan anu sanés damel. Seni. 7: 673 BW nangtoskeun dina kasus naon dunungan wajib mayar ieu.

Tungtung kontrak padamelan dina prakarsa dunungan dina prakarsa padamel
ku pembatalan katuhu pikeun transisi pamayaran henteu leres *
ku bubaran katuhu pikeun transisi pamayaran henteu leres *
ku operasi hukum tanpa tutugan katuhu pikeun transisi pamayaran henteu leres *

* Karyawan ngan ngagaduhan hak mayar transisi upami ieu mangrupikeun akibat tina polah anu ditanggung atanapi ditinggali sacara serius ti dunungan. Ieu ngan ukur kasus dina kasus anu serius sapertos pelecehan seksual sareng rasisme.

iwal

Dina sababaraha kasus, Nanging, dunungan henteu ngahutang pambayaran transisi. Anu dikaluarkeun nyaéta:

  • padamel na langkung anom ti dalapan belas taun sareng parantos damel kirang ti dua belas jam saminggu rata-rata;
  • kontrak padamelan sareng padamel anu parantos yuswa pensiunan dihentikan;
  • penghentian kontrak padamelan mangrupikeun akibat tina kalakuan anu parah dilakukeun ku padamel;
  • dunungan parantos dinyatakeun bangkrut atanapi dina moratorium;
  • perjanjian padamelan koléktif nyatakeun yén tibatan mayar transisi, anjeun tiasa nampi bekel gaganti upami PHK dilaksanakeun kusabab alesan ékonomi. Fasilitas ngagantian ieu tangtosna tunduk kana kaayaan tangtu.

Jumlah pembayaran transisi

Pamayaran transisi jumlahna janten 1/3 tina gaji bulanan kotor per taun jasa (ti dinten damel 1).

Formula ieu dianggo pikeun sadayana dinten sésana, tapi ogé pikeun padamelan anu parantos kirang ti sataun: (gaji kasar anu ditampi dina bagian sésana tina kontrak kerja / gaji bulanan kotor) x (1/3 gaji bulanan kotor / 12) .

Jumlah pasti tina pembayaran transisi kumargi éta gumantung kana gaji sareng durasi yén padamel parantos damel pikeun dunungan. Nalika ngeunaan gaji bulanan, tunjangan liburan sareng tunjangan sanés sapertos bonus sareng tunjangan lembur ogé kedah ditambihan. Nalika ngeunaan waktos damel, kontrak pagawé sacara berturut sareng dunungan anu sami ogé kedah ditambihan kana itungan jumlah taun jasa. Kontrak pikeun dunungan anu berturut, contona upami padamel anu mimitina damel pikeun dunungan ngalangkungan agén pagawéan, ogé kedah ditambih. Upami parantos aya interval langkung ti 6 bulan antara dua kontrak padamelan padamelna, kontrak lami henteu deui kalebet kana itungan jumlah taun jasa dikerjakeun pikeun itungan pamayaran transisi. Taun-taun padamel anu gering ogé kalebet kana sababaraha taun palayanan anu dianggo. Barina ogé, upami hiji pagawé parantos lami gering nganggo bayaran upah sareng dunungan mecat anjeunna saatos dua taun, padamel éta masih kénéh kéngingkeun pembayaran transisi.

Pangmayaran transisi maksimum anu kedah dibayar ku dunungan nyaéta € 84,000 (dina 2021) sareng disaluyukeun taunan. Upami padamel ngaleuwihan jumlah maksimum ieu dumasar kana padika itungan di luhur, maka anjeunna bakal nampi pambayaran transisi € 84,000 dina 2021.

Dugi ka 1 Januari 2020, henteu deui dilarapkeun yén kontrak padamelan kedah parantos sahenteuna dua taun pikeun hak mayar transisi. Ti taun 2020, unggal padamel, kalebet padamel anu gaduh kontrak samentawis, ngagaduhan hak mayar transisi ti dinten damel anu munggaran.

Naha anjeun padamel sareng saur anjeun anjeun ngagaduhan hak mayar transisi (sareng naha anjeun henteu nampi)? Atanapi anjeun dunungan sareng anjeun panasaran naha anjeun wajib mayar padamel anjeun mayar transisi? Punten kontak Law & More ku telepon atanapi e-mail. Pengacara khusus sareng ahli kami dina hukum hukum padamelan resep ngabantosan anjeun.

ngabagikeun
Law & More B.V.