Naon anu ngahiji sacara sah?

Éta penggabungan saham ngalibatkeun mindahkeun saham perusahaan gabung parantos jelas tina namina. Istilah ngahiji aset ogé nétélakeun, sabab aset sareng tanggungan perusahaan pasti dialihkeun ku perusahaan anu sanés. Istilah ngahiji sacara hukum mangrupikeun hiji-hijina bentuk panyatuan anu diatur sacara hukum di Walanda. Nanging, sesah ngartos naon anu diperyogikeun ku merger ieu upami anjeun henteu wawuh kana ketentuan hukum. Dina tulisan ieu, kami ngajelaskeun peraturan ngahiji sacara hukum ieu sahingga anjeun tiasa kenal sareng prosedur sareng akibat na.

Naon anu ngahiji sacara sah?

Penggabungan hukum dibédakeun ku kanyataan yén henteu ngan ukur saham atanapi aset sareng tanggungan anu ditransfer, tapi sadayana modal. Aya perusahaan anu kéngingkeun sareng hiji atanapi langkung perusahaan anu ngaleungit. Saatos ngahiji, aset sareng tanggungan leungit c nyaéta perusahaan lirén aya. Para pemegang saham perusahaan anu ngaleungit janten shareholder dina perusahaan anu kéngingkeun ku hukum.

Naon anu ngahiji sacara sah?

Kusabab penggabungan hukum ngahasilkeun transfer ku judul universal, sadaya aset, hak sareng kawajiban ditransferkeun ka perusahaan anu ngagaduhan ku jalanna hukum tanpa transaksi anu misah diperyogikeun. Ieu umumna kalebet kontrak sapertos séwa sareng kontrakan, kontrak kerja sareng ijin. Punten dicatet yén sababaraha kontrak ngandung pengecualian pikeun ditransfer ku judul universal. Kituna disarankeun pikeun nalungtik konsékuansi sareng implikasi tina ngahiji anu dimaksudkeun per kontrak. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan akibat tina ngahiji pikeun pagawé, mangga tingali tulisan kami ngeunaan mindahkeun tina usaha.

Bentuk légal mana anu tiasa sacara hukum ngagabung?

Numutkeun kana undang-undang, dua jalma atanapi langkung hukum tiasa neraskeun ngahiji sacara hukum. Badan hukum ieu biasana perusahaan swasta atanapi publik terbatas, tapi yayasan sareng asosiasi ogé tiasa ngagabung. Penting, kumaha ogé, yén perusahaan gaduh bentuk hukum anu sami upami perusahaan sanés anu aub tibatan BV sareng NV. Kalayan kecap séjén, BV A sareng NV B sacara sah tiasa ngahiji. Yayasan C sareng BV D ngan ukur tiasa ngagabung upami aranjeunna gaduh bentuk hukum anu sami (contona, Yayasan C sareng Yayasan D). Kusabab kitu, panginten diperyogikeun ngarobih formulir hukum sateuacan ngagabung tiasa dilakukeun.

Naon prosedur na?

Janten, nalika aya dua bentuk hukum anu sami (atanapi ngan ukur NVs sareng BV), aranjeunna sacara hukum tiasa ngahiji. Prosedur ieu jalan sapertos kieu:

  • Usul ngahiji - prosedur na dimimitian ku proposal ngahiji anu disusun ku dewan manajemén perusahaan pikeun ngagabung. Usul ieu teras ditandatanganan ku sadaya sutradara. Upami tanda tangan leungit, alesan pikeun ieu kedah dinyatakeun.
  • Catetan panjelasan - terasna, dewan kedah nyiapkeun catetan panjelasan pikeun proposal ngahijina ieu, anu netepkeun akibat hukum, sosial sareng ékonomi anu diarepkeun tina ngahiji.
  • Ngeusian sareng pengumuman - usul éta kedah didaptarkeun ka Kamar Dagang, babarengan sareng tilu akun taunan anu paling anyar. Salajengna, anu ngahiji ngahiji kedah diumumkeun dina koran nasional.
  • Oposisi Creditors ' - saatos dibewarakeun ngahijikeun, para kiridit ngagaduhan sasasih pikeun nolak usulan ngahiji.
  • Persetujuan ngahiji - sabulan saatos pengumuman, dugi ka rapat umum kanggo nyandak kaputusan ngahiji.
  • Réalisasi ngahiji - dina genep bulan saat pengumuman, ngahiji kedah diwujudkeun ku ngalirkeun akta notaris. Dina dalapan dinten ieu, penggabungan hukum kedah didaptarkeun dina daptar komérsial tina Kamar Dagang.

Naon kaunggulan sareng kalemahanana?

Sanaos aya prosedur resmi pikeun ngahiji sacara hukum, kaunggulan anu gedé nyaéta bentuk rétrukturna anu cukup gampang. Sakabéh modal ditransferkeun ka perusahaan anu ngagaduhan sareng sésana perusahaan ngaleungit. Éta sababna bentuk ngagabung ieu sering dianggo dina kelompok perusahaan. Transfer dina judul umum henteu ngarugikeun upami hoyong ngagunakeun kamungkinan "nyokot céri". Henteu ngan ukur kaunggulan perusahaan, tapi ogé beungbeuratna bakal ditransfer nalika ngagabung sacara sah. Ieu ogé tiasa ngalibatkeun tanggungan anu teu dipikaterang. Kusabab kitu, penting pikeun sacara saksama nimbangkeun bentuk penggabungan anu paling cocog sareng anu anjeun pikirkeun.

Sakumaha anjeun parantos maca, penggabungan hukum, henteu sapertos saham atanapi perusahaan ngagabung, mangrupikeun prosedur anu diatur sacara sah dimana panyatuan perusahaan sacara hukum lumangsung dimana sadaya aset sareng tanggungan ditransferkeun ku hukum. Naha anjeun henteu yakin naha formulir ngagabung ieu paling cocog pikeun perusahaan anjeun? Teras mangga kontak Law & More. Ahli hukum kami khusus pikeun ngahiji sareng akuisisi sareng bakal senang mamatahan anjeun ngeunaan mana ngahiji anu paling cocog pikeun perusahaan anjeun, naon akibatna pikeun perusahaan anjeun sareng léngkah-léngkah mana anu anjeun kedah laksanakeun. 

ngabagikeun
Law & More B.V.