Naon anu anjeun kedah lakukeun upami anjeun henteu tiasa nyumponan kawajiban nafkah anjeun?

Nafkah mangrupikeun sangu kanggo pasangan sareng murangkalih salaku sumbangan pikeun pangropéa. Jalma anu kedah mayar nafkah ogé disebat salaku hutang piutang. Anu nampi nafkah sering disebat salaku jalma anu ngagaduhan hak asuh. Alimony mangrupikeun jumlah anu anjeun kedah mayar sacara rutin. Dina praktékna, nafkah dibayar unggal bulan. Anjeun ngahutang nafkah upami anjeun ngagaduhan kawajiban pangropéa ka urut pasangan atanapi anak anjeun. Kawajiban pangropéa ka urut pasangan anjeun timbul upami anjeunna henteu tiasa nyayogikeun dirina nyalira. Kaayaan tiasa ngahalangan anjeun tina mayar nafkah ka mantan pasangan anjeun. Panghasilan anjeun panginten parantos robih kusabab, contona, krisis Corona. Naon cara anu paling hadé pikeun polah upami anjeun ngagaduhan kawajiban mayar nafkah anu teu tiasa anjeun lakukeun?

Kewajiban nafkah 1X1_Image

Maintenance obligation

Mimiti, bijaksana ngahubungi kiridit perawatan, mantan pasangan anjeun. Anjeun tiasa ngabéjaan yén penghasilan anjeun parantos robih sareng anjeun moal tiasa nyumponan kawajiban pangropéa. Anjeun tiasa nyobian ngahontal perjanjian. Salaku conto, anjeun tiasa satuju yén anjeun bakal nohonan kawajiban engké atanapi yén nafkah bakal dikirangan. Pangsaéna pikeun perjanjian ieu kacatet dina tulisan. Upami anjeun peryogi bantosan pikeun ieu, sabab anjeun moal tiasa sumping kana kesepakatan sasarengan, anjeun tiasa nyauran médiator pikeun ngalakukeun perjanjian anu hadé.

Upami henteu mungkin pikeun ngahontal perjanjian babarengan, éta kedah diverifikasi naha kawajiban pangropéa parantos dikonfirmasi ku pengadilan. Ieu ngandung harti yén kawajiban pangropéa parantos ditetepkeun sacara resmi ku pengadilan. Upami kawajibanna henteu acan dikonfirmasi, kiridit pangropéa moal tiasa ngalaksanakeun pamayaran kalayan gampang. Dina hal éta teu aya hukum sacara langsung ditetepkeun kaputusan ku pengadilan. Agénsi kumpulan, sapertos LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhouddsbijdragen), henteu tiasa ngumpulkeun artos. Upami kawajiban sacara hukum tiasa ditegakeun, kiridit pemeliharaan kedah meta gancang-gancang. Jalma anu ngagaduhan hak ngajaga maka teras tiasa ngempelkeun kumpulan kanggo ngarebut, contona, penghasilan anjeun atanapi mobil anjeun. Upami anjeun hoyong nyingkahan ieu, éta wijaksana pikeun milari naséhat hukum ti pengacara gancang-gancang.

Salajengna, sengketa penegak hukum tiasa digagas dina prosés kasimpulan. Prosedur ieu kawanoh ogé salaku prosedur anu ngadesek. Dina prosedur ieu anjeun naroskeun hakim pikeun nyabut kiridit pangropéa kamungkinan pikeun ngalaksanakeun pamayaran. Sacara prinsip, hakim kedah ngahargaan kawajiban ngajaga. Nanging, upami aya kabutuhan kauangan anu timbul saatos kaputusan pangropéa, panginten aya panyalahgunaan hukum. Pengecualian kana kawajiban pangropéa tiasa dilakukeun dina kasus-kasus khusus. Krisis Corona panginten janten alesan pikeun ieu. Hadé pisan mun éta ditaksir ku pengacara.

Anjeun tiasa ogé nyobian ngarobih nafkah. Upami anjeun ngarepkeun masalah kauangan langkung lami, éta mangrupikeun pilihan anu réalistis. Anjeun teras kedah ngamimitian prosedur pikeun ngarobih kawajiban perawatan. Jumlah nafkah tiasa dirobih upami aya 'perobihan kaayaan'. Ieu kasus upami panghasilan anjeun parantos robih sacara signifikan saatos ditetepkeun tina kawajiban pangropéa.

Pangangguran atanapi hutang hutang biasana henteu kaayaan permanén. Dina kasus sapertos kitu, hakim samentawis tiasa ngirangan kawajiban pangropéa anjeun. Hakim ogé tiasa mutuskeun yén anjeun teu kedah mayar nanaon. Naha anjeun milih damel kirang atanapi bahkan lirén damel? Maka ieu kaputusan anjeun nyalira. Hakim teras moal satuju kana panerapan kawajiban anjeun pikeun mayar nafkah.

Éta ogé tiasa janten anjeun mayar bantosan budak sareng / atanapi dukungan pasangan nalika hakim henteu pernah kalibet. Dina kasus éta, anjeun tiasa, dina prinsipna, ngeureunkeun atanapi ngirangan pembayaran nafkah tanpa ieu akibat langsung pikeun anjeun. Ieu kusabab mantan pasangan anjeun henteu ngagaduhan gelar anu tiasa diterapkeun sahingga teu tiasa nyandak tindakan ngumpulkeun sareng ngarebut penghasilan atanapi aset anjeun. Tapi, naon anu tiasa dilakukeun ku pasangan anjeun dina hal ieu, nyaéta ngirim petisi (atanapi gaduh surat panggilan anu diajukan) pikeun nyungkeun perjanjian pangropéa na kedah dicabut / dicabut.

Henteu paduli naha kawajiban pangropéa parantos ditampi ku pengadilan, naséhat urang tetep: tong lirén mayar ujug-ujug! Konsultasi heula sareng mantan pasangan anjeun. Upami konsultasi ieu henteu nyababkeun jalan kaluarna, anjeun bakal tiasa ngamimitian prosés hukum sateuacan pengadilan.

Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan nafkah atanapi anjeun hoyong ngalamar, ngarobih atanapi ngeureunkeun nafkah? Teras mangga kontak Law & More. di Law & More urang ngartos yén perceraian sareng kajadian salajengna tiasa ngagaduhan akibat anu hadé dina kahirupan anjeun. Kusabab kitu urang nyandak pendekatan pribadi. Babarengan sareng anjeun sareng kamungkinan pasangan anjeun, urang tiasa nangtoskeun kaayaan hukum anjeun salami rapat dumasar kana dokuméntasi sareng nyobian ningali visi atanapi kahoyong anjeun ngeunaan (itungan (ulang) alimoni teras ngarékam aranjeunna. Salaku tambahan, urang tiasa ngabantosan anjeun dina kamungkinan prosedur nafkah. Ahli hukum di Law & More mangrupikeun ahli dina bidang hukum kulawarga sareng resep ngabimbing anjeun, panginten sasarengan sareng pasangan anjeun, ngalangkungan prosés ieu.

ngabagikeun