Iraha anjeun diijinkeun pikeun ngeureunkeun kawajiban gantian pasangan?

Lamun pangadilan mutuskeun hiji talak anu anjeun wajib mayar alimony ka pasangan anjeun, ieu kabeungkeut kana hiji waktos anu tangtu. Sanaos waktos ieu waktos, dina praktékna sering kajadian yén saatos sababaraha waktos anjeun sacara sepuh tiasa ngirangan atanapi malah ngeureunkeun alimony. Naha anjeun diwajibkeun masihan alimasi kanggo pasangan mitra anjeun sareng anjeun parantos terang, contona, yén anjeunna hirup sareng pasangan anu anyar? Dina kasus éta, anjeun gaduh alesan pikeun nungtut kawajiban alimony. Nanging, anjeun kedah tiasa ngabuktikeun yén aya cohabitation. Upami anjeun kaleungitan padamelan anjeun atanapi upami henteu ngagaduhan kapasitas finansial kirang, ieu ogé mangrupikeun alesan pikeun ngirangan alimony pasangan. Upami urut pasangan anjeun henteu satuju kana ngarobih atanapi nolak alimony, anjeun tiasa ngatur ieu di pengadilan. Anjeun kedah pangacara pikeun ngalakukeun ieu. Pengacara kedah nyerah aplikasi pikeun ieu ka pengadilan. Dumasar aplikasi ieu sareng pihak pembelaan pihak lawan, pangadilan bakal nyandak kaputusan. Law & MorePengacara cerai sacara khusus dina patarosan anu berhubungan sareng alimony pasangan. Upami anjeun nganggap yén mantan pasangan anjeun henteu deui nampi pasangan alimony atanapi upami anjeun nganggap yén jumlahna kedah dikirangan, mangga tepikeun langsung ahli hukum anu ngalaman ku anjeun supados henteu mayar alimony tanpa diperyogikeun.

Iraha anjeun diijinkeun pikeun ngeureunkeun kawajiban gantian pasangan?

Kewajiban ngajaga mitra pasangan anjeun tiasa ditungtungan ku cara ieu:

  • Salah sahiji mitra tilas maot;
  • Panampa alimony nampi deui, kumpulan kulawarga, atanapi asup kana partnership anu kadaptar;
  • Panampi alimony ngagaduhan panghasilan anu cekap nyalira atanapi anjeunna atanapi jalmi anu wajib mayar alimony henteu tiasa deui mayar alimony;
  • Istilah saluyu anu disatujuan atanapi istilah sah sah.

Nutup kawajiban pikeun mayar alimony ngagaduhan akibat anu utami pikeun panampi alimony. Anjeunna bakal kedah sono dina jumlah nu tangtu per bulan. Hakim éta teras bakal ngadamel penilaian ati-ati sateuacan kaputusan sapertos anu dilakukeun.

Hubungan mitra anyar
Titik diskusi umum dina prakték anu aya hubunganana kana cohabitation panampi alimony. Pikeun ngeureunkeun pasangan alimony, kedah aya cohabitation 'salaku lamun éta parantos dikahwinkeun' atanapi janten upami aya di partnership anu kadaptar. Aya ngan ukur cohabitation lamun aranjeunna nikah nalika cohabitants gaduh rumah tangga umum, nalika aranjeunna gaduh hubungan afektif anu ogé tahan sareng nalika tétéla para cohabitants silih jaga. Kitu kedah janten cohabitation jangka panjang, hubungan samentawis teu ngagaduhan tujuan ieu. Naha sadayana saratna dipenuhan ieu sering diputuskeun ku hakim. Hakim bakal narjamahkeun kriteria dina cara terbatas. Ieu ngandung harti yén hakim teu gampang mutuskeun yén aya cohabitation lamun aranjeunna parantos nikah. Upami anjeun badé ngeureunkeun kawajiban mitresitas pasangan, anjeun kedah ngabuktikeun cohabitation.

Upami aya kasus 'hirup babarengan deui' sareng pasangan anu énggal, maka jalmi anu dijudulan pasangan alimony parantos kaleungitan hakna pikeun alimony. Ieu ogé janten masalah nalika hubungan anyar pasangan anjeun deui rusak deui. Ku sabab éta, anjeun moal tiasa wajib mayar alimon ka pasangan anjeun deui, kusabab hubungan énggalna parantos réngsé.

Pembayar alimony hubungan anyar
Mungkin ogé yén anjeun, salaku anu mayar manéh, bakal nampi mitra anyar sareng anjeun bakal kawin, cohabit atanapi lebet kana mitra anu kadaptar. Dina kasus éta, salian ti kawajiban anjeun pikeun mayar alimony ka mitra pasangan anjeun, anjeun ogé bakal ngagaduhan kawajiban pangropéa ka pasangan énggal anjeun. Dina sababaraha kaayaan, hal ieu tiasa nyababkeun réduksi jumlah alimony anu dibayar ka tilas anjeun sabab kapasitas bantosan anjeun kedah dibagi antara dua urang. Gumantung kana panghasilan anjeun, ieu ogé tiasa hartosna yén anjeun tiasa ngeureunkeun kawajiban alimony ka mitra pasangan anjeun, kusabab pangabisa anjeun teu cekap.

Ngeureunkeun kewajiban pasangan gusti
Upami pasangan mitra anjeun satuju sareng ngeureunkeun mitra gusti, anjeun tiasa nganggo ieu disatujuan dina perjanjian. Law & Moreahli hukum tiasa ngadamel kasepakatan resmi pikeun anjeun. Perjangjian ieu teras disaluyuan ku anjeun sareng pasangan mitra anjeun.

Nyusun pangaturan pikeun pasangan ilmiah
Anjeun sareng pasangan mitra anjeun bébas satuju kana durasi sareng jumlah alimony pasangan babarengan. Upami teu aya anu disatujuan dina lilana alimony, istilah sah sacara otomatis dilarapkeun. Saatos jaman ieu, kawajiban mayar alimony berakhir.

Istilah hukum pikeun alimony pasangan
Upami anjeun kapegat sateuacan 1 Januari 2020, durasi maksimal pasangan ilmiah mangrupikeun 12 taun. Upami perkawinan parantos henteu lami langkung ti lima taun sareng anjeun teu ngagaduhan murangkalih, istilah alimony sami sareng durasi pernikahanna. Istilah hukum ieu ogé ditrapkeun dina ahir partnership anu kadaptar.

ti 1 Januari 2020 aya ogé aturan anu kuat. Upami anjeun cerai saatos tanggal 1 Januari 2020, periode alimony sami sareng satengah tina lilana pernikahanna, kalayan maksimal 5 taun. Tapi, sababaraha pengecualian dilakukeun pikeun aturan ieu:

  • Upami anjeun parantos nikah 15 taun sareng anjeun tiasa ngaku mancén umur lami dina 10 taun, anjeun tiasa nuntut alimony dugi mancén umur lami ditungtungan.
  • Naha anjeun langkung umurna 50 taun sareng anjeun parantos sahenteuna nikah? Dina kasus éta, periode alimony maksimal 15 taun.
  • Naha anjeun gaduh murangkalih dina umur 12 taun? Dina hal éta, pasangan alimony teras dugi ka anak bungsu dugi ka umur 12.

Lamun anjeun aya dina kaayaan anu menerkeun nungtungan atanapi nyuda alungan pasangan, ulah ragu ngahubungan Law & More. Law & MoreAhli hukum khusus tiasa mamatahan anjeun langkung seueur ngeunaan naha éta bijaksana pikeun ngamimitian cara ngirangan atanapi ngeureunkeun alimony.

ngabagikeun