Iraha anjeun diijinkeun pikeun ngeureunkeun kawajiban gantian pasangan?

Upami pengadilan mutuskeun saatos cerai yén anjeun wajib mayar nafkah ka mantan pasangan anjeun, ieu kaiket kana jangka waktu anu tangtu. Sanaos waktos ieu, dina praktékna sering kajantenan yén saatos sababaraha waktos anjeun sacara sepihak tiasa ngirangan atanapi bahkan ngeureunkeun nafkah sadayana. Naha anjeun wajib mayar nafkah ka urut pasangan anjeun sareng naha anjeun parantos terang, contona, anjeunna hirup sareng pasangan anu anyar? Dina kasus éta, anjeun ngagaduhan alesan pikeun ngeureunkeun kawajiban nafkah. Nanging, anjeun kedah tiasa ngabuktoskeun yén aya cohabitation. Upami anjeun kaleungitan padamelan atanapi henteu ngagaduhan kapasitas kauangan anu kirang, maka ieu ogé alesan pikeun ngirangan nafkah pasangan. Upami mantan pasangan anjeun henteu satuju kana parobihan atanapi numpurkeun nafkah, anjeun tiasa ngatur ieu di pengadilan. Anjeun peryogi pengacara pikeun ngalakukeun ieu. Pengacara kedah ngalebetkeun aplikasi pikeun ieu ka pengadilan. Dumasar kana panawaran ieu sareng pertahanan pihak lawan, pengadilan bakal nyandak kaputusan. Law & MorePengacara cerai khusus pikeun patarosan anu aya hubunganana sareng nafkah pasangan. Upami anjeun pikir yén mantan pasangan anjeun henteu kénging nampi nafkah pasangan atanapi upami anjeun ngémutan jumlahna kedah dikirangan, mangga langsung kontak ahli hukum urang anu berpengalaman supados anjeun henteu mayar nafkah teu perlu.

Iraha anjeun diijinkeun pikeun ngeureunkeun kawajiban gantian pasangan?

Kewajiban ngajaga mitra pasangan anjeun tiasa ditungtungan ku cara ieu:

  • Salah sahiji mitra tilas maot;
  • Panampa alimony nampi deui, kumpulan kulawarga, atanapi asup kana partnership anu kadaptar;
  • Panampi alimony ngagaduhan panghasilan anu cekap nyalira atanapi anjeunna atanapi jalmi anu wajib mayar alimony henteu tiasa deui mayar alimony;
  • Istilah saluyu anu disatujuan atanapi istilah sah sah.

Nutup kawajiban pikeun mayar alimony ngagaduhan akibat anu utami pikeun panampi alimony. Anjeunna bakal kedah sono dina jumlah nu tangtu per bulan. Hakim éta teras bakal ngadamel penilaian ati-ati sateuacan kaputusan sapertos anu dilakukeun.

Hubungan mitra anyar

Hiji titik diskusi anu umum dina praktékna merhatoskeun cohabitation tina panampi nafkah. Dina raraga ngeureunkeun nafkah pasangan, kedah aya cohabitation 'saolah-olah aranjeunna parantos nikah' atanapi saolah-olah aya dina kemitraan anu kadaptar. Ngan ukur aya anu cicing sareng saolah-olah aranjeunna nikah nalika cohabitants ngagaduhan rumah tangga umum, nalika aranjeunna ngagaduhan hubungan anu afektif anu ogé awét sareng nalika tétéla yén cohabitants silih jaga. Maka kedahna janten koohasi jangka panjang, hubungan anu samentawis henteu ngagaduhan tujuan ieu. Naha sadaya sarat ieu kajantenan sering diputuskeun ku hakim. Hakim bakal napsirkeun kriteria dina cara anu terbatas. Ieu ngandung harti yén hakim henteu gampang mutuskeun yén aya cohabitation saolah-olah aranjeunna nikah. Upami anjeun hoyong ngeureunkeun kawajiban tina nafkah pasangan, anjeun kedah ngabuktoskeun cohabitation.

Upami leres aya kasus 'hirup babarengan deui' sareng pasangan anu anyar, maka jalma anu ngagaduhan hak pikeun pasangan nafkah pasti kaleungitan hakna pikeun nafkah. Ieu ogé kasus nalika hubungan anyar pasangan anjeun dipegatkeun deui. Kusabab kitu, anjeun moal wajib mayar nafkah ka mantan pasangan anjeun deui, kusabab hubungan énggalna parantos réngsé.

Pembayar alimony hubungan anyar

Mungkin ogé yén anjeun, salaku anu mayar manéh, bakal nampi mitra anyar sareng anjeun bakal kawin, cohabit atanapi lebet kana mitra anu kadaptar. Dina kasus éta, salian ti kawajiban anjeun pikeun mayar alimony ka mitra pasangan anjeun, anjeun ogé bakal ngagaduhan kawajiban pangropéa ka pasangan énggal anjeun. Dina sababaraha kaayaan, hal ieu tiasa nyababkeun réduksi jumlah alimony anu dibayar ka tilas anjeun sabab kapasitas bantosan anjeun kedah dibagi antara dua urang. Gumantung kana panghasilan anjeun, ieu ogé tiasa hartosna yén anjeun tiasa ngeureunkeun kawajiban alimony ka mitra pasangan anjeun, kusabab pangabisa anjeun teu cekap.

Ngeureunkeun kewajiban pasangan gusti

Upami pasangan mitra anjeun satuju sareng ngeureunkeun mitra gusti, anjeun tiasa nganggo ieu disatujuan dina perjanjian. Law & Moreahli hukum tiasa nyusun perjanjian resmi pikeun anjeun. Perjanjian ieu teras kedah ditandatanganan ku anjeun sareng pasangan anjeun.

Nyusun pangaturan pikeun pasangan ilmiah

Anjeun sareng pasangan mitra anjeun bébas satuju kana durasi sareng jumlah alimony pasangan babarengan. Upami teu aya anu disatujuan dina lilana alimony, istilah sah sacara otomatis dilarapkeun. Saatos jaman ieu, kawajiban mayar alimony berakhir.

Istilah hukum pikeun alimony pasangan

Upami anjeun kapegat sateuacan 1 Januari 2020, durasi maksimal pasangan ilmiah mangrupikeun 12 taun. Upami perkawinan parantos henteu lami langkung ti lima taun sareng anjeun teu ngagaduhan murangkalih, istilah alimony sami sareng durasi pernikahanna. Istilah hukum ieu ogé ditrapkeun dina ahir partnership anu kadaptar.

ti 1 Januari 2020 aya ogé aturan anu kuat. Upami anjeun cerai saatos tanggal 1 Januari 2020, periode alimony sami sareng satengah tina lilana pernikahanna, kalayan maksimal 5 taun. Tapi, sababaraha pengecualian dilakukeun pikeun aturan ieu:

  • Upami anjeun parantos nikah 15 taun sareng anjeun tiasa ngaku mancén umur lami dina 10 taun, anjeun tiasa nuntut alimony dugi mancén umur lami ditungtungan.
  • Naha anjeun langkung umurna 50 taun sareng anjeun parantos sahenteuna nikah? Dina kasus éta, periode alimony maksimal 15 taun.
  • Naha anjeun gaduh murangkalih dina umur 12 taun? Dina hal éta, pasangan alimony teras dugi ka anak bungsu dugi ka umur 12.

Lamun anjeun aya dina kaayaan anu menerkeun nungtungan atanapi nyuda alungan pasangan, ulah ragu ngahubungan Law & More. Law & Moreahli hukum khusus tiasa mamatahan anjeun langkung jauh ngeunaan naha wijaksana pikeun ngamimitian prosés pikeun ngirangan atanapi bahkan nungturkeun nafkah.

ngabagikeun
Law & More B.V.