Saha anu diidinan cicing di bumi perkawinan salami sareng saatos cerai?

Saatos pasangan parantos mutuskeun pikeun pipisahan, éta sering tétéla yén éta henteu tiasa deui neraskeun hirup babarengan dina hiji hateup di bumi kakawinan. Dina raraga nyingkahan ketegangan anu teu perlu, salah sahiji pihak anu parantos ngantepkeun. Éta pasangan sering ngatur perjanjian ngeunaan ieu babarengan, tapi naon waé kamungkinan upami ieu henteu mungkin?

Anggo bumi perkawinan nalika lumangsung pipisahan

Upami cara kacilakaan henteu acan dipungkas dina pengadilan, langkah-langkah samentawis tiasa dipénta dina cara milampah anu misah. Suntikan samentawis mangrupikeun salah sahiji prosedur darurat dimana pangadilan dipasihkeun kanggo lilana cara pipisahan. Salah sahiji rezeki anu tiasa dipénta nyaéta panggunaan éksklusif di bumi kawin. Hakim teras tiasa mutuskeun yén pangguna sacara ekslusip kanggo bumi kawin sacara dipasihkeun ka salah sahiji pasangan suami istri anu sanés deui henteu diidinan parantos di bumi.

Saha anu diidinan cicing di bumi perkawinan salami sareng saatos cerai?

Kadang-kadang kadua pasangan ogé tiasa nyungkeun panggunaan khusus di bumi perkawinan. Dina kasus sapertos kitu, hakim bakal nimbang-nimbang kapentingan sareng nangtoskeun dina dasar saha waé anu ngagaduhan hak anu paling saé pikeun kapentingan panggunaan padumukan. Kaputusan pengadilan bakal tumut kana sadaya kaayaan dina kasus ieu. Salaku conto: saha anu ngagaduhan kamungkinan pangsaéna pikeun cicing samentawis di tempat sanésna, anu ngurus murangkalih, mangrupikeun salah sahiji mitra pikeun padamelanana anu kaiket di bumi, naha aya fasilitas khusus di bumi pikeun anu cacat dll. Saatos pangadilan parantos nyandak kaputusan, salaki anu hak panggunaana teu acan dipasihkeun kedah angkat ti bumi. Pasangan ieu henteu kénging lebet ka bumi perkawinan saatosna tanpa ijin.

Burung

Dina prakna, beuki umum pikeun hakim milih metode birdnesting. Ieu ngandung harti yén barudak tina pesta tetep aya di bumi sareng yén kolotna cicing di bumi kakawinan dina waktosna. Kolotna tiasa satuju kana perkawis pamiangan anu diangkat dina dinten perawatan barudak. Kolotna teras tiasa nangtoskeun dumasarkeun tatacara nganjang anu bakal cicing di bumi perkawinan, iraha, sareng saha anu kedah cicing di tempat sanés dina waktos éta. Kauntungan tina nyarang manuk téh nyaéta murangkalih pikeun kaayaan sepi sabisa kusabab aranjeunna bakal gaduh dasar anu tetep. Éta ogé bakal langkung gampil kanggo kadua pasangan pikeun mendakan bumi kanggo nyalira tapi henteu bumi pikeun kulawarga sakumna.

Anggo bumi perkawinan saatos cerai

Sakapeung tiasa kajantenan yén cerai parantos dibaca, tapi parpol anu teras-terasan ngabahas saha anu diidinan cicing di bumi kawin dugi ka pasti dibagi-bagi. Dina hal ieu, contona, pésta anu cicing di bumi nalika cerai didaptarkeun dina rékaman status sipil tiasa nerapkeun ka pengadilan diidinan pikeun nuluykeun tinggal di bumi ieu salami genep bulan kanggo ngabebaskeun bekas salaki. Pesta anu tiasa neraskeun nganggo bumi perkawinan kedah paling-paling mayar yuran pendudukan ka pésta pamitan. Jaman genep bulan dimimitian ti mimiti cerai didaptarkeun dina rékaman status sipil. Dina ahir jaman ieu, kadua pasangan saluyu anu nganggo judul perkawinan deui. Upami, saurna salami genep bulan ieu, bumi masih dibagi, para pésta tiasa nyuhungkeun hakim cantonal pikeun ngatur panggunaan imah.

Naon kajadianana kapamilikan imah saatos cerai?

Dina kontéks cerai, pihak-pihakna ogé kedah satuju kana pembagian imah lamun aranjeunna ngagaduhan kapamilikan umum. Dina hal éta, bumi tiasa dialihkeun ka salah sahiji pihak atanapi dijual ka pihak katilu. Kadé perjanjian alus dilakukeun ngeunaan harga jual jual atanapi pengalihan, pembagian nilai surplus, ngaleungitkeun sésana sareng ngaluarkeun tina gabungan sareng sababaraha tanggungan pikeun hutang hipotik. Upami anjeun teu tiasa hasil kasepakatan sacara babarengan, anjeun ogé tiasa teraskeun ka pengadilan sareng nyuhunkeun ngabagi imah ka salah sahiji pésta atanapi nangtoskeun yén imah éta kedah dijual. Upami anjeun ngiringan babarengan dina panyéwa, anjeun tiasa naroskeun hakim pikeun hak sewaan harta ka salah sahiji pésta.

Naha anjeun parantos cerai sareng anjeun gaduh diskusi ngeunaan panggunaan perkawinan? Teras pastina anjeun tiasa ngontak ka kantor kami. Pengacara anu berpengalaman bakal resep masihan anjeun nasihat.

ngabagikeun
Law & More B.V.