Gawéna salaku pengusaha mandiri di Walanda

Naha anjeun pangusaha mandiri sareng anjeun badé damel di Walanda? Pengusaha bebas ti Éropa (ogé ti Lichtenstein, Norwégia, Islandia sareng Swiss) gaduh aksés gratis di Walanda. Anjeun teras tiasa ngamimitian damel di Walanda tanpa visa, ijin tempat tinggal atanapi ijin kerja. Sadaya anu anjeun butuhkeun nyaéta paspor atanapi KTP.

Upami anjeun minangka warga non-EU, aya sababaraha hal anu penting mertimbangkeun. Mimiti, kawajiban ngalaporkeun ngalarapkeun pangusaha mandiri asing di Walanda. Ieu hartosna upami anjeun hoyong sumping damel salaku pengusaha mandiri di Walanda, anjeun kedah ngadaptar padamelan anjeun di méja pelaporan ti Kementrian Sosial sareng Pakasaban.

Gawéna salaku pengusaha mandiri di Walanda

Sateuacan anjeun ngamimitian damel di Walanda, anjeun ogé peryogi ijin tempatna. Pikeun cocog pikeun ijin tempatna sapertos kitu, anjeun kedah nyumponan kaayaan anu tangtu. Kaayaan pasti anjeun kedah nedunan gumantung kana kaayaan anjeun. Kaayaan di handap ieu tiasa dibédakeun dina kontéks ieu:

Anjeun hoyong ngamimitian ngamimitian. Pikeun ngamimitian perusahaan anu inovatif atanapi inovatif di Walanda, anjeun kedah nyumponan kaayaan ieu:

  • Anjeun kedah damel bareng sareng pangawas ahli anu dipercaya sareng ahli (fasilitator).
  • Produk atanapi jasa anjeun inovatif.
  • Anjeun gaduh rencana (léngkah) kanggo meunang ide ti perusahaan.
  • Anjeun sareng fasilitator kadaptar dina ngadaptarkeun Perdagangan Dagang (KvK).
  • Anjeun gaduh sumber kauangan cekap pikeun tiasa hirup di Walanda.

Naha anjeun nyumponan kaayaan? Teras anjeun bakal nampi 1 taun di Walanda pikeun ngembangkeun produk atanapi jasa inovatif. Larangan tempatna dina konteks ngamimitian ogé dibérékeun ngan ukur 1 taun.

Anjeun kacida diajarkeun sareng hoyong ngamimitian perusahaan anjeun nyalira. Dina kasus éta anjeun peryogi ijin tempatna "taun milari anu berpendidikan tinggi". Kaayaan paling penting anu dipasang dina idin tinggal anu relevan nyaéta anjeun parantos lulus, ngagaduhan PhD atanapi ngalaksanakeun panalungtikan ilmiah di Belanda atanapi di lembaga pendidikan asing anu ditunjuk dina 3 taun ka pengker. Salaku tambahan, diperyogikeun yén anjeun henteu kantos ngagaduhan ijin tempat milarian padamelan saenggeus diajar, promosi atanapi panalungtikan ilmiah dina dasar ngalengkepan program kajian anu sami sareng lagu PhD anu sami atanapi ngalaksanakeun riset ilmiah anu sami.

Anjeun hoyong damel salaku pengusaha mandiri di Walanda. Pikeun ieu anjeun peryogi ijin tempatna “Bekerja janten jalmi anu damel”. Supaya cocog pikeun idin tinggal anu relevan, kagiatan anu anjeun bakal laksanakeun heula sadayana pentingna penting pikeun ékonomi Walanda sareng produk sareng jasa anu anjeun bakal nawiskeun janten inovatif di Walanda. Minat penting umumna ditaksir ku IND dumasar kana sistem poin anu diwangun ku komponén ieu:

  1. pangalaman pribadi
  2. Rencana bisnis
  3. Ditambahkeun niléy pikeun Walanda

Anjeun tiasa earn jumlahna 300 angka kanggo komponén didaptarkeun. Anjeun kedah earn sahenteuna 90 titik dina total.

Anjeun tiasa nampi titik pikeun pangalaman pribadi komponén upami anjeun tiasa nunjukkeun yén anjeun ngagaduhan gelar sahanteuna tingkat MBO-4, yén anjeun ngagaduhan sahenteuna sataun sataun pangalaman salaku pengusaha sareng anjeun ngagaduhan pangalaman damel dina tingkat anu relevan. Salaku tambahan, anjeun kedah nunjukkeun sababaraha pangalaman sareng Walanda sareng ngalebetkeun panghasilan anu sateuacana sateuacana. Nu baheula kedah dilakukeun dumasar kana dokumén resmi sapertos diploma, référénsi ti pengusaha lami sareng kontrak padamelan anjeun anu saatos. Pangalaman anjeun sareng Walanda tiasa dibuktikeun tina mitra dagang atanapi klien ti Walanda.

Kalayan hormat ka rencana bisnis, nya kedah cekap dipastikeun. Upami ieu sanés masalahna, aya kasempetan yén aplikasi anjeun bakal ditolak. Barina ogé, kedah jelas tina rencana bisnis anjeun yén pagawéan anu anjeun laksanakeun bakal gaduh penting pisan pikeun ékonomi di Walanda. Salaku tambahan, rencana bisnis anjeun kedah ngandung inpormasi ngeunaan produk, pasar, karakter anu béda sareng struktur harga. Kadé rencana bisnis anjeun ogé nunjukkeun yén anjeun bakal nampi panghasilan anu cekap tina padamelan anjeun salaku pengusaha mandiri. Nu baheula kudu dumasar kana underpinning finansial sora. Pikeun tujuan ieu, anjeun kedah deui ngalebetkeun dokumén anu jelas nunjukkeun substansiasi, sapertos kontrak atanapi rujukan ti para nasabah anjeun.

Nilai tambah yén perusahaan anjeun bakal gaduh pikeun ékonomi di Walanda ogé tiasa dibuktikeun tina investasi anu anjeun dilakukeun, sapertos mésér komérsial. Naha anjeun tiasa nunjukkeun yén produk atanapi jasa anjeun inovatif? Anjeun ogé bakal dileler titik pikeun bagian ieu.

Perhatoskeun! Upami anjeun ngagaduhan ka nagara nasional Turki, sistem titik henteu dilarapkeun.

Tungtungna, anjeun salaku jalma anu sanés damel gaduh dua syarat umum pikeun cocog pikeun diturutan tempat tinggal, nyaéta syarat pikeun ngadaptar dina Daptar Perdagangan Dagang (KvK) sareng anjeun kedah nyumponan syarat pikeun ngajalankeun bisnis atanapi profesi anjeun. Anu dimungkinkeun hartosna anjeun ngagaduhan sadaya idin anu dipikabutuh pikeun padamelan anjeun.

Nalika anjeun sumping ka Walanda salaku pangusaha mandiri sareng sateuacan anjeun tiasa ngalamar ijin tempatna, anjeun biasana peryogi ijin tinggal samentawis (MVV). Ieu mangrupikeun visa éntri khusus anu sah pikeun 90 dinten. Kabangsaan anjeun nangtoskeun naha anjeun diperyogikeun gaduh MVV. Kanggo sababaraha kawarganagaraan atanapi dina kaayaan anu tangtu, pengecualian berlaku, sareng anjeun henteu kedah diperyogikeun. Anjeun tiasa mendakan daptar sadaya pengecualian MVV dina situs wéb IND. Upami anjeun dipénta pikeun gaduh MVV, anjeun kedah nyumponan sababaraha kaayaan. Mimiti, anjeun peryogi tujuan tempatna di Walanda. Dina hal anjeun, nyaéta padamelan. Salaku tambahan, aya sababaraha kaayaan umum anu dilarapkeun ka sadayana, paduli henteu dipilih anu tetep.

Hiji MVV diterapkeun ku aplikasi pikeun asupna sareng tempat tinggal (TEV). Anjeun tiasa ngalebetkeun aplikasi ieu di Kedubes Walanda atanapi konsulat di nagara dimana anjeun cicing atanapi di nagara tatangga.

Saatos ngirimkeun lamaran éta, IND munggaran pariksa naha aplikasi parantos lengkep sareng naha biaya parantos dibayar. Indri teras netepkeun naha anjeun nyumponan sagala syarat pikeun masihan mvv. Putusan bakal dilakukeun dina 90 dinten. Hal ieu dimungkinkeun pikeun ngabantah kaputusan ieu sareng ngabanding upami perlu.

At Law & More urang ngarti yén dimimitian salaku pengusaha mandiri di Walanda henteu ngan ukur praktis, tapi ogé mangrupakeun léngkah hukum anu utamina pikeun anjeun. Ku sabab éta wijaksana pikeun mimiti naroskeun ngeunaan posisi légal anjeun sareng kaayaan anu anjeun kedah nyumponan saatos léngkah ieu. Pengacara kami ahli dina hukum imigrasi sareng senang mamatahan anjeun. Naha anjeun peryogi bantosan pikeun nerapkeun ijin tempat tinggal atanapi MVV? Para pengacara dina Law & More ogé tiasa ngabantosan anjeun anu. Upami aplikasi anjeun ditolak, kami ogé tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngirimkeun bantahan. Naha anjeun gaduh patarosan anu sanés? Mangga wartosan pengacara ngeunaan Law & More.

ngabagikeun