Upami anjeun gaduh perusahaan anjeun nyalira, sok tiasa sumping waktos anjeun hoyong ngeureunkeun operasi perusahaan. Di sisi anu sanés, kamungkinan ogé mésér perusahaan anu tos aya. Dina dua kasus ieu, akuisisi usaha nawiskeun solusi.

ACQUIRE ATAWA Jual KERJA?
ASKU UNTUK PENTING

Akuisisi bisnis

Upami anjeun gaduh perusahaan anjeun nyalira, sok tiasa sumping waktos anjeun hoyong ngeureunkeun operasi perusahaan. Di sisi anu sanés, kamungkinan ogé mésér perusahaan anu tos aya. Dina dua kasus ieu, akuisisi usaha nawiskeun solusi.

Akuisisi bisnis mangrupikeun prosés rumit, anu gampang tiasa nyandak genep bulan ka sataun kanggo réngsé. Ku sabab éta penting pikeun milih penasehat akuisisi, anu tiasa mamatahan sareng ngadukung anjeun, tapi ogé tiasa nyandak tugas ti anjeun. Éta spesialis di Law & More bakal damel sareng anjeun pikeun nangtukeun taktik optimal pikeun mésér atanapi ngajual perusahaan sareng tiasa nawiskeun pangrojong sah.

Tapak jalan kanggo akuisisi bisnis

Sanaos masing-masing akuisisi usaha béda, gumantung kana kaayaan éta, pasualan global aya anu dituturkeun nalika badé mésér atanapi ngajual perusahaan. Law & Moreahli hukum bakal ngabantosan anjeun ku unggal léngkah tina pituduh ieu.

Tom Meevis

Tom Meevis

Ngatur Rakan / Mitra

Nelepon +31 (0) 40 369 06 80

Pengacara perusahaan kami siap pikeun anjeun

Pengacara perusahaan

Pengacara perusahaan

Unggal perusahaan unik. Ku sabab éta, anjeun bakal nampa naséhat hukum anu langsung aya hubunganana sareng perusahaan anjeun

Béja ti standar

Béja ti standar

Naha aya anu henteu nyayogikeun perjanjian? Kami tiasa ngintun panginget sareng litigate

Kusabab tanaga

Kusabab tanaga

Panalitieun tanaga Alatan anu saé nyayogikeun kapastian. Kami ngabantosan anjeun

Perjangjian pemegang saham

Perjangjian pemegang saham

Naha anjeun badé damel aturan anu kapisah pikeun para pamiarsa anjeun salian tulisan tulisan anjeun? Tanya kami bantuan hukum

"Law & More geus kalibet

tur tiasa empathize

kalayan masalah klien na ”

Léngkah 1: Nyiapkeun pikeun akuisisi

Sateuacan akuisisi bisnis tiasa lumangsung, kéngingkeun anjeun leres-leres siap. Dina tahap persiapan, syarat sareng karep pribadi dirumuskeun. Ieu berlaku pikeun boh pihak anu hoyong ngajual perusahaan sareng pésta anu badé mésér perusahaan. Mimiti, penting pikeun nangtukeun kagiatan bisnis mana anu dilaksanakeun dina perusahaan, dina pasar perusahaan anu aktip sareng sabaraha rék nampi atanapi mayar perusahaan. Ngan upami ieu jelas, akuisisi tiasa di-kristal. Saatos ieu ditangtukeun, struktur hukum perusahaan sareng peran diréktur (s) sareng pemegang saham kedah ditaliti. Éta ogé kudu ditangtukeun naha éta pantes pikeun akuisisi lumangsung sakaligus atanapi laun. Dina fase persiapan éta penting pisan yén anjeun henteu ngijinkeun diri anjeun dipimpin ku émosi, tapi anjeun nyandak kaputusan anu dikira-kira. Para pengacara dina Law & More anu bakal mantuan anjeun ku ieu.

Lengkah 2: mendakan pembeli atanapi perusahaan

Sakali angen-angen anjeun parantos dicetakan écés, langkah salajengna nyaéta milarian pembeli anu cocog. Pikeun tujuan ieu, profil perusahaan anonim tiasa ditarik, dumasar kana anu meuli anu cocog tiasa dipilih. Nalika calon parantos parantos kapanggih, éta pangpentingna penting ngadaptarkeun kasatujuanan panyingkepan anu henteu. Salajengna, inpormasi relevan ngeunaan perusahaan tiasa sayogi pikeun calon mésér. Nalika anjeun hoyong nyandak perusahaan, kéngingkeun anjeun nampi sadaya inpormasi anu relevan ngeunaan perusahaan.

Léngkah 3: Diskusi penjelajahan

Nalika calon pembeli atanapi perusahaan poténsial pikeun ngarobih parantos kapanggih sareng pésta parantos silih tukeur inpormasi, nya éta waktuna ngamimitian diskusi eksplorasi. Sateuacanna mangrupikeun sanés ngan ukur poténsial anu mésér sareng penjual, tapi ogé naon anu aya penaséhat, pembiayaan sareng buku notaris.

Akuisisi bisnis-image1Lengkah 4: Rundingan

Rundingan pikeun akuisisi dimulai nalika pembeli atanapi anu ngajual pasti kataji. Disarankeun yén rundingan bakal dilakukeun ku spesialis akuisisi. Law & Morepengacara tiasa negosiasi pikeun pihak anjeun ngeunaan kaayaan panyandakan sareng harga. Sakali perjanjian parantos ngahontal antara dua pihak, surat niat ditarik. Dina surat ieu maksud, istilah jeung kaayaan akuisisi sareng pembiayaan dibahas.

Léngkah 5: Parantosan akuisisi bisnis

Sateuacan perjanjian pameseran anu terakhir dibutuhkeun, hiji panalungtikan karajinan anu kedah dilakukeun. Dina karajinan ieu kusabab kabeneran sareng parantosan sadaya data perusahaan anu dicét. Usaha anu pantes pentingna. Upami karajinan na akibat henteu ngahasilkeun irregularities, perjanjian pameseran ahir tiasa ditarik. Saatos transfer kapamilikan parantos dirékam ku notaris, saham parantos ditransfer sareng harga pameseran parantos dibayar, akuisisi perusahaan parantos réngsé.

Léngkah 6: perkenalan

Konsumsi ti ngajual sering teu réngsé langsung nalika usaha ditransfer. Sering satuju yén vendor ngenalkeun panerusna sareng nyiapkeun anjeunna kanggo padamelan. Durasi periode pelaksanaan ieu kedah dirobih sateuacanna salami hungkul.

Akuisisi bisnis-image2Tapak jalan kanggo akuisisi bisnis

Aya sababaraha cara pikeun ngabiayaan hiji akuisisi bisnis, anu masing-masing gaduh kaunggulan sareng kalemahan nyalira. Kamungkinan kauangan ieu ogé bisa digabungkeun. Anjeun tiasa mertimbangkeun pilihan ieu pikeun ngabiayaan akuisisi bisnis.

Sorangan dana anu ngagaleuh

Kadé pikeun nalungtik sabaraha artos anjeun nyalira atanapi hoyong nyumbang sateuacan perusahaan kaaku. Dina prakna, éta sering sesah ngabéréskeun hiji akuisisi bisnis tanpa input asupan anjeun sorangan. Nanging, jumlah kontribusi anjeun sorangan gumantung kana kaayaan anjeun.

Utangan ti anu sual

Dina praktékna, akuisisi bisnis ogé sering dibiayaan ku anu masihan pembiayaan separa dina bentuk injeuman kanggo panerusna. Ieu ogé katelah pinjaman asuhan. Bagian anu dibiayaan ku anu ngajual sering henteu langkung ageung tibatan bagian anu mésér manten na mikeun sumbangan. Salaku tambahan, éta ogé rutin satuju yén pamayaran bakal dilakukeun sacara installment. Kasatujuan injeuman digambar nalika pinjaman anu disatujuan.

Meuli saham

Éta ogé mungkin pikeun anu mésér nyandak saham di perusahaan tina penjual dina fase. Susunan panghasilan tiasa dipilih pikeun ieu. Dina kasus susunan pendapatan, pembayaran gumantung kana pembeli ngahontal hasil anu tangtu. Nanging, pangaturan ieu kanggo pamilampah usaha ngalangkungan résiko utama dina perdebatan, sabab pembeli tiasa pangaruh hasil perusahaan. Kauntungannana para penjual, di sisi sanésna, panginten langkung seueur anu dibayar nalika seueur kauntungan anu dilakukeun. Dina kaayaan naon waé, éta pruden gaduh monitoring bebas tina penjualan, pembelian sareng mulih dina skéma pamilikan.

(Di) investor formal

Pembiayaan tiasa nyandak wangun pinjaman ti investor informal atanapi formal. Investor informal babaturan, kulawarga sareng kenalan. Utangan sapertos kitu umum di akuisisi bisnis kulawarga. Nanging, penting pisan pikeun ngarékam dana anu leres ti para investor informal supados henteu aya salah paham atanapi perselisihan bakal timbul diantara anggota kulawarga atanapi babaturan.

Salaku tambahan, pembiayaan ku investor resmi jéntré. Ieu mangrupikeun pihak anu nyayogikeun equity ku cara injeuman. Kerugian pikeun anu mésér nyaéta para nasabah formal ogé sering janten pemegang saham perusahaan, anu masihan aranjeunna kontrol anu tangtu. Di sisi anu sanés, para investor resmi sering tiasa nyumbangkeun jaringan ageung sareng pangaweruh pasar.

crowdfunding

Hiji metoda pembiayaan anu janten beuki populer nyaéta crowdfunding. Pondokna, crowdfunding ngandung harti yén ngaliwatan kampanye online, sajumlah ageung jalma dipenta pikeun investasi dana di akuisisi anjeun. Hiji kerugian tina crowdfunding, kumaha oge, karusiahan; pikeun sadar crowdfunding, anjeun kedah ngumumkeun sateuacanna yén perusahaan dijual.

Law & More bakal ngabantosan anjeun dina ngajalajah kemungkinan pembiayaan usaha akuisisi. Pengacara kami tiasa mamatahan anjeun ngeunaan kemungkinan anu cocog sareng kaayaan anjeun sareng ngabantosan anjeun pikeun ngatur pembiayaan.

Naha rék terang naon Law & More tiasa ngalakukeun pikeun anjeun salaku tegas hukum di Eindhoven?
Teras hubungi kami ku telepon +31 40 369 06 80 tina e-mail na eu-mail:

Bapa. Tom Meevis, ngabela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Bapa. Maxim Hodak, pangacara di & Langkung - maxim.hodak@lawandmore.nl