Kontrak padamelan mangrupikeun kontrak tertulis anu ngandung sadaya perjanjian anu dilakukeun antara dunungan sareng padamel. Perjanjian ngandung sadaya hak sareng kawajiban pikeun kadua pihak.

PERLU KONTRAK Karyawan?
DAPATKEUN DI KONTAK DENGAN LAW & MORE

Kontrak Pakasaban

Kontrak padamelan mangrupikeun kontrak tertulis anu ngandung sadaya perjanjian anu dilakukeun antara dunungan sareng padamel. Perjanjian ngandung sadaya hak sareng kawajiban pikeun kadua pihak.

Kadang-kadang meureun aya kurangna kajelasan ngeunaan naha atanapi henteu aya kontrak padamelan. Numutkeun kana undang-undang, kontrak padamelan mangrupikeun perjanjian dimana hiji pihak, padamelna, ngayakeun ngalaksanakeun padamelan salami waktos dina jasa pihak sanés, dunungan, sareng nampi bayaran pikeun padamelan ieu. Lima elemen utama dibédakeun dina definisi ieu:

• pagawé kudu ngalakukeun pagawéan;
• dunungan kedah mayar gajih kanggo padamelan;
• padamelan éta kudu dilaksanakeun pikeun jangka waktu nu tangtu;
• kedah aya hubungan otoritas;
• padamel kedah ngalaksanakeun padamelanana nyalira.

Tom Meevis - Ngacara pikeun Eindhoven

Tom Meevis

Ngatur Rakan / Mitra

Nyauran +31 40 369 06 80

"Law & More geus kalibet

tur tiasa empathize

kalayan masalah klien na ”

Jenis kontrak padamelan

Aya sababaraha jinis kontrak padamelan sareng jinisna gumantung kana hubungan padamelan antara dunungan sareng padamel. Dunungan sareng padamel tiasa nyimpulkeun kontrak padamelan jangka panjang atanapi kontrak pikeun waktos anu teu ditangtoskeun.

Kontrak padamelan jangka panjang

Dina kasus kontrak damel jangka panjang, tanggal akhir kontrak parantos dibereskeun. Pilihan anu sanés nyaéta pikeun dunungan sareng padamel pikeun satuju ngiringan hubungan padamelan pikeun waktos anu parantos ditangtoskeun, contona salami hiji proyek. Kontrak teras diakhirkeun sacara otomatis nalika proyek diakhiri.

Dunungan tiasa nawiskeun kontrak padamelan jangka panjang ka padamel anu maksimal tilu kali dina jangka waktu dugi ka 24 bulan. Upami aya periode antara kontrak padamelan jangka panjang anu teu aya kontrak padamelan, sareng periode ieu maksimal 6 bulan, maka waktos antara kontrak na kumaha ogé diitung dina itungan periode 24 bulan.

Penghentian kontrak padamelan jangka panjang

Kontrak padamelan jangka panjang dipungkas ku jalanna hukum. Ieu ngandung harti yén kontrak sacara ékspértip otomatis ditumpes dina waktos anu disatujuan, tanpa kedah nyandak tindakan naon. Dunungan kedah nginpokeun padamelna sacara sasasih sateuacana naha kontrak padamelan éta bakal dilegaan sareng, upami kitu, dina kaayaan naon. Nanging, kontrak padamelan jangka panjang kedah ditumpes upami pihakna parantos satuju kana ieu atanapi upami ieu diperyogikeun ku hukum.

Kontrak padamelan jangka panjang ngan ukur tiasa ditamatkeun sateuacanna, nyaéta sateuacan masa kontrak kerja parantos kadaluwarsa, upami ieu parantos disatujuan sacara tinulis ku kadua pihak. Maka disarankeun pikeun sok ngalebetkeun klausa terminasi samentawis kalayan periode béwara dina kontrak padamelan jangka panjang.

Naha anjeun milari bantosan hukum dina nyusun kontrak padamelan jangka panjang? Ahli hukum ti Law & More aya di jasa anjeun.

Kontrak Pakasaban

Kontrak padamelan salami jaman teu ditangtoskeun

Kontrak padamelan pikeun waktos anu teu ditangtoskeun ogé disebut salaku kontrak padamelan permanén. Upami teu aya perjangjian perkawis periode kontrak bakal réngsé, kontrak padamelan dianggap kanggo waktos anu teu ditangtoskeun. Kontrak padamelan jinis ieu teras dugi ka réngsé.

Panghentian kontrak padamelan salami waktos teu ditangtoskeun

Beda penting hubunganana sareng kontrak padamelan jangka panjang nyaéta metode terminasi. Béja sateuacanna diperyogikeun pikeun ngeureunkeun kontrak padamelan salami waktos anu teu ditangtoskeun. Dunungan tiasa ngadaptarkeun ijin pemecatan di UWV atanapi nyungkeun pengadilan kacamatan ngabubarkeun kontrak. Nanging, alesan anu leres diperyogikeun pikeun ieu. Upami dunungan nampi ijin pemecatan, anjeunna kedah nungtut kontrak padamelan kalayan matuh dina jangka waktu béwara anu berlaku.

Alesan pikeun ngeureunkeun kontrak padamelan anu teu tangtu

Dunungan ngan ukur mecat pagawé upami anjeunna ngagaduhan alesan anu saé. Kusabab kitu, kedah aya alesan anu wajar pikeun dipecat. Ieu mangrupikeun bentuk pemecatan anu paling umum.

Pecat kusabab alesan ékonomi

Upami kaayaan perusahaan perusahaan dununganana cekap alesan pikeun nyuhungkeun padamelan, ieu disebat mecat kusabab alesan ékonomi. Sagala rupa alesan ékonomi tiasa diterapkeun:

• kaayaan kauangan miskin atanapi buruk;
• réduksi pagawéan;
• parobihan organisasi atanapi téknologi dina perusahaan;
• ngeureunkeun bisnis;
• pamindahan perusahaan.

Pecat teu fungsina

Pecat kusabab disfungsi hartosna padamelna henteu nyumponan sarat padamelan sareng henteu cocog pikeun padamelanna. Éta kedah jelas pikeun padamel naon, numutkeun ka dunungan, anu kedah dironjatkeun perkawis fungsina. Salaku bagian tina prosés paningkatan, wawancara kinerja kedah dilaksanakeun sareng padamel sacara rutin. Éta kudu dianggap nawiskeun kursus atanapi ngalatih ku pihak katilu ku biaya perusahaan. Laporan kedah dilakukeun ngeunaan wawancara sareng dilebetkeun kana file tanaga pagawé. Salaku tambahan, padamel kedah dipasihan waktos anu cekap pikeun ningkatkeun prestasina.

Geuwat miceun

Upami dipecat langsung, dunungan ngeureunkeun kontrak padamelan pagawé kalayan pangaruh langsung, nyaéta tanpa aya bewara. Dunungan kedah ngagaduhan alesan anu ngadesek pikeun ieu sareng PHK kedahna dipasihan 'langsung'. Ieu ngandung harti yén dunungan kedah ngusir karyawanna langsung saatos alesan anu mendesak jelas. Alesan pikeun dipecat kedah masihan dina waktos anu sareng salaku PHK. Alesan ieu tiasa dianggap mendesak:

• maling;
• penggelapan;
• panyiksa;
• hinaan kasar;
• henteu nyimpen rahasia bisnis;

Pengunduran diri ku ijab kabul

Upami dunungan sareng padamelna sami-sami satuju kana penghentian kontrak padamelan, perjanjian antara kadua pihak ditetepkeun dina perjanjian pakampungan. Dina hal ieu, kontrak padamelan dipungkas ku silih perjanjian. Dunungan henteu kedah nyungkeun idin ti UWV atanapi pangadilan kacamatan pikeun nungtut kontrak padamelan.

Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan kontrak padamelan? Milarian bantosan hukum ti Law & More.

Naha rék terang naon Law & More tiasa ngalakukeun pikeun anjeun salaku tegas hukum di Eindhoven?
Teras hubungi kami ku telepon +31 40 369 06 80 atanapi kirimkeun e-mail ka:

Bapa. Tom Meevis, ngabela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Bapa. Maxim Hodak, ngajengkeun di & Langkung - maxim.hodak@lawandmore.nl