Naon perjanjian pemegang saham

Anu nyekel saham mangrupikeun individu atanapi lembaga (kalebet perusahaan) anu sacara sah ngagaduhan hiji atanapi langkung saham dina korporasi umum atanapi swasta. Perjanjian pemegang saham, anu disebut ogé perjanjian pemegang saham, mangrupikeun susunan diantara pemegang saham perusahaan anu ngajelaskeun kumaha perusahaan kedah dioperasikeun sareng ngajelaskeun hak sareng kawajiban pemegang saham. Perjanjian ogé kalebet inpormasi ngeunaan manajemén perusahaan sareng kaistiméwaan sareng panangtayungan pemegang saham.

Law & More B.V.