Nafkah

Kawéntar salaku "pangropéa salaki" di sababaraha nagara bagian, nafkah tiasa dipasihkeun ka salaki atanapi pamajikan. Alimony ngarujuk kana pangmayaran anu dititah pengadilan anu dileler ka pasangan atanapi pasangan salaki dina perjanjian pisah atanapi cerai. Alesan anu disababkeun pikeun nyayogikeun dukungan kauangan pikeun pasangan anu ngahasilkeun panghasilan langkung handap, atanapi dina sababaraha kasus, henteu aya penghasilan pisan. Salaku conto, dina kasus nalika aya barudak anu kalibet, lalaki éta sajarahna janten panguntungkeun, sareng awéwé éta panginten parantos nyerah karirna pikeun ngabina murangkalih sareng bakal aya kerugian finansial saatos pipisahan atanapi pepegatan. Hukum di seueur nagara nyatakeun yén pasangan anu dipegatkeun ngagaduhan hak pikeun hirup dina kualitas kahirupan anu sami sateuacanna nalika nikah.

Law & More B.V.