Naon rupa-rupa hukum

Sanaos seueur jinis hukum anu tiasa diulik sareng dianggap, sering janten paling gampang pikeun dikelompokkeun kana dua kategori dasar: hukum umum sareng hukum swasta. Hukum publik nyaéta anu ditetepkeun ku pamaréntah pikeun langkung ngatur sareng ngatur paripolah warga nagara, anu sering kalebet hukum pidana sareng undang-undang konstitusional. Hukum swasta nyaéta anu didirikeun pikeun ngabantosan perjanjian bisnis sareng pribadi antara individu, biasana kalebet hukum tort sareng undang-undang properti. Kusabab hukum mangrupikeun prinsip anu lega, undang-undang parantos dibagi kana lima daérah hukum; Hukum konstitusional, hukum administrasi, hukum pidana, hukum sipil sareng hukum internasional.

Setélan jeung Kaayaan Pamakéan
Kami nganggo cookies pikeun ningkatkeun pangalaman anjeun nalika nganggo halaman wéb kami. Upami anjeun nganggo Layanan kami ngalangkungan browser anjeun tiasa ngawatesan, meungpeuk atanapi mupus cookies ngalangkungan setélan browser wéb anjeun. Kami ogé nganggo eusi sareng skrip ti pihak katilu anu tiasa nganggo téknologi pelacak. Anjeun tiasa sacara selektif masihan idin anjeun di handap pikeun ngijinkeun embeds pihak katilu sapertos kitu. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan cookies anu kami anggo, data anu kami kumpulkeun sareng kumaha kami ngolahna, mangga parios kami kabijakan privasi
Law & More B.V.