Naon rupa-rupa hukum

Sanaos seueur jinis hukum anu tiasa diulik sareng dianggap, sering janten paling gampang pikeun dikelompokkeun kana dua kategori dasar: hukum umum sareng hukum swasta. Hukum publik nyaéta anu ditetepkeun ku pamaréntah pikeun langkung ngatur sareng ngatur paripolah warga nagara, anu sering kalebet hukum pidana sareng undang-undang konstitusional. Hukum swasta nyaéta anu didirikeun pikeun ngabantosan perjanjian bisnis sareng pribadi antara individu, biasana kalebet hukum tort sareng undang-undang properti. Kusabab hukum mangrupikeun prinsip anu lega, undang-undang parantos dibagi kana lima daérah hukum; Hukum konstitusional, hukum administrasi, hukum pidana, hukum sipil sareng hukum internasional.

Law & More B.V.