Salaku hasil tina penemuan internét, seueur patarosan hukum timbul. Ieu dituturkeun ku pamasangan hukum TIK. UU TIK ngagaduhan seueur hubungan sareng bidang undang-undang sanés, sapertos hukum kontrak, hukum privasi sareng hukum intelektual. Dina sadaya bidang ieu hukum, patarosan ngeunaan hukum TIK tiasa timbul. Patarosan ieu tiasa kieu: 'tiasa dimungkinkeun pikeun balikkeun hiji hal anu ku kuring mésér di internet?', 'Naon hak kuring nalika nganggo internét sareng kumaha hakna dijaga?' sareng 'naha eusi online kuring sorangan dilindungan handapeun hukum hak cipta?' Nanging, hukum ICT dina sorangan ogé tiasa dibagi kana daérah anu khusus dina hukum ICT, sapertos hukum parangkat lunak, hukum kaamanan sareng e-commerce.

INGUAH BUDAK ITC?
ASKU UNTUK PENTING

Hukum ICT

Salaku hasil tina penemuan internét, seueur patarosan hukum timbul.

Menu Gancang

Ieu dituturkeun ku pamasangan hukum TIK. UU TIK ngagaduhan seueur hubungan sareng bidang undang-undang sanés, sapertos hukum kontrak, hukum privasi sareng hukum intelektual. Dina sadaya bidang ieu hukum, patarosan ngeunaan hukum TIK tiasa timbul. Patarosan ieu tiasa kieu: 'tiasa dimungkinkeun pikeun balikkeun hiji hal anu ku kuring mésér di internet?', 'Naon hak kuring nalika nganggo internét sareng kumaha hakna dijaga?' sareng 'naha eusi online kuring sorangan dilindungan handapeun hukum hak cipta?' Nanging, hukum ICT dina sorangan ogé tiasa dibagi kana daérah anu khusus dina hukum ICT, sapertos hukum parangkat lunak, hukum kaamanan sareng e-commerce.

Tim ti Law & More gaduh pengetahuan eksplisit ngeunaan hukum TIK sareng perkawis bidang hukum anu aya hubunganana sareng hukum ICT. Ku sabab éta, pengacara urang tiasa nawiskeun anjeun mamatahan ngeunaan matéri ieu:

• Hukum Kaamanan;
• SaaS sareng Awan;
• kontrak IT;
• Susunan kesinambungan sareng escrow;
• Hukum wéb;
• Hosting ko-lokasi;
• UU Parangkat Lunak;
• Software open source;
• Parangkat Lunak Industri.

Gambar Tom Meevis

Tom Meevis

Ngatur Rakan / Mitra

Nyauran +31 40 369 06 80

"Law & More ahli hukum
nu aub sareng
tiasa empathize sareng
masalah klien "

Hukum Kaamanan

Hukum Kaamanan mangrupikeun bidang hukum anu prihatin kana panyayuran inpormasi. Topik anu henteu umum dina widang hukum ieu kalebet virus komputer, intrusi komputer, hacking sareng interaksi data. Pikeun ngajaga inpormasi anu sénsitip sareng rahasia, tiasa langkung seueur cara-cara. Salaku conto, perusahaan sorangan sering nganggo ukuran teu sah dumasar kana analisis résiko. Tapi, panyalindungan ieu ogé ngagaduhan dasar anu sah. Barina ogé, éta anggota déwan anu netepkeun kumaha henteuna ukuran kaamanan ieu kedah.

Nalika mikirkeun tindakan législatif hiji ogé tiasa mikirkeun 'baseuh ngiringan persoonsgegevens' (Act Perlindungan Data Pribadi). Act Perlindungan Data Pribadi nyatakeun yén éta kedah terang naon anu parantos dilakukeun pikeun ngajagaan data pribadi tina karugian atanapi ngolah haram. Ieu tiasa janten sambungan anu énkripsi antara pangladén sareng pangunjung: sambungan SSL. Kecap aksés ogé bagian tina kaamanan sapertos kitu.

Di sagigireun Act Perlindungan Data Pribadi, kalakuan tangtu ogé didakan. Hacking dihukum dina dasar artikel 128ab tina Kode Pidana Walanda.

Pikeun ngalindungan inpormasi anjeun, penting pikeun terang kumaha kaamanan inpormasi tiasa dianggo sareng cara ngajagi data data batur sareng data sanés anu aman salaku kamungkinan. Law & More tiasa mamatahan anjeun ngeunaan aspék hukum kaamanan inpormasi.

Sasas & Awan

Software salaku Service, atanapi SaaS, mangrupikeun software anu ditawarkeun salaku jasa. Kanggo jasa sapertos kitu, pangguna henteu kedah mésér perangkat lunak, tapi tiasa ngaksés SaaS dina internét. Kauntungan jasa SaaS nyaéta biaya pikeun pangguna anu rada rendah.

Ladenan SaaS sapertos Dropbox mangrupikeun jasa awan. Ladenan awan mangrupikeun jaringan dimana inpormasi disimpen dina Awan. Pangguna sanés mangrupikeun anu gaduh Cloud sareng moal tanggung jawab pikeun diropéa. Panyedhiya Awan tanggung jawab pikeun Awan. Ladenan awan ogé terikat kana peraturan-peraturan anu khusus, anu utamina mangrupikeun aturan anu aya kaitanana sareng privasi.

Law & More tiasa mamatahan anjeun dina SaaS sareng jasa awan anjeun. Para pengacara kami ngagaduhan pangaweruh sareng pangalaman dina widang hukum ieu, salaku hasilna anu tiasa ngabantosan anjeun panungtun patarosan anjeun.

Sasas & Awan

Kontrak IT

Salaku hasil dunya digital urang, seueur perusahaan anu parantos gumantung kana fungsi téknologi inpormasi anu leres. Kusabab pangwangunan ieu, éta janten langkung penting pikeun ngagaduhan hal-hal IT anu teratur. Contona, pikeun mésér hardware atanapi ijin parangkat lunak, kontrak IT kedah ditarik.

Kontrak IT nyaéta, sakumaha anu nunjukkeun nami, teu kurang tina kontrak "kontrak" umum sapertos syarat beuli umum, pernyataan privasi, kontrak padamelan, perjanjian perangkat lunak, perjanjian SaaS, perjanjian Cloud sareng perjanjian escrow. Dina kontrak sapertos kitu, perjanjian dilakukeun perkawis, contona, hargana, garansi atanapi tanggel waler ngeunaan hal anu saé atanapi jasa.

Aya meureun masalah nalika nyusun atanapi nurut kana kontrak IT. Aya, upamana, kateupastian ngeunaan naon anu kudu dikirimkeun atanapi dimana istilah anu khusus. Éta penting sababna pangaturan anu écés dilakukeun sareng pangaturan ieu didokumentasikeun dina kasatujuan.

Law & More tiasa mamatahan anjeun sadaya kontrak IT anjeun. Urang bakal ngukur kaayaan anjeun sareng tiasa ngadamel kontrak adat kualitas sora pikeun nyumponan kabutuhan anjeun.

Skéma kesinambungan

Skéma kesinambungan & Escrow

Pikeun pangguna téknologi inpormasi penting pisan yén aranjeunna tiasa mastikeun yén parangkat lunak sareng data na tiasa dianggo. Skema kesinambungan tiasa nyayogikeun solusi. Skema lampiran sapertos kitu bakal disimpulkeun sareng gawé bareng sareng panyadia layanan IT. Ieu hartosna yén, Upami bisi conto bangkrut, jasa IT tiasa diteruskeun.

Pikeun tujuan netepkeun skéma kesinambungan, éta bakal peryogi ningali jinis jasa IT. Kadang-kadang skéma escrow kode sumber bakal cekap, sedengkeun dina kasus sanésna peryogi peryogikeun tambahan. Dina hal penerusan Awan sapertos contona kedah ngémutan panyatét sareng panyadia hosting.

Skema kesinambungan penting pikeun ngajaga data anjeun. Law & More tiasa mamatahan anjeun ngeunaan skéma kesinambungan. Kami tiasa ngabantosan anjeun ngadamel skéma sapertos pikeun ngamankeun software sareng data anjeun.

Hukum Toko Wéb

Webshops tiasa ngarobih sajumlah kerangka hukum anu peryogi patuh. Meuli jarak, hak konsumen, panerapan cookie, arahan Éropa sareng seueur sanés mangrupikeun aspék hukum anu bakal disanghareupan ku wéb. Istilah 'hukum toko wéb' nyayogikeun istilah pikeun sagala rupa.

Kusabab seueur aturan, sigana anu anjeun di salah sahiji titik "teu tiasa ningalkeun tangkal tina tangkal". Dupi abdi kedah nganggo istilah sareng kaayaan? Kumaha kéngingkeun deui ku karya palanggan? Inpo naon anu kuring kedahkeun dina halaman wéb kuring? Naon aturan anu aya ngeunaan pamayaran? Naon ngeunaan panerapan cookie? Naon anu kuring kedah laksanakeun sareng data pribadi anu kuring diperyogikeun kana toko wéb kuring? Ieu mangrupikeun pilihan patarosan ngeunaan anu gaduh toko wéb tiasa disanghareupan.

Penting pikeun urusan ieu diatur kalayan leres. Upami teu kitu, anjeun tiasa résiko denda. Denda ieu tiasa ngahontal jangkung hébat sareng tiasa gaduh dampak kana perusahaan anjeun. Langkung ditétélakeun saé pisan dina masalah ieu janten manéh ngaminimalkeun resiko anjeun.

Law & More tiasa mamatahan anjeun ngeunaan patuh kana panerapan anu relevan. Salajengna, kami tiasa ngabantosan anjeun ngadamel dokumén hukum anu relevan pikeun toko wéb anjeun.

Hosting & Kolokasi

Nalika salah sahiji host atanapi ngaharepkeun host wéb, hiji kedah émut sarat hukum anu manglaku. Nalika ngalaksanakeun situs wéb, data bakal disimpen sareng sakapeung dikalangkungan. Éta penting pikeun terang kumaha anjeun kedah ngubaran data ieu vis-á-vis palanggan anjeun, tapi ogé ka pihak katilu.

Anjeun kedah gaduh istilah anu jelas dina hal hosting sareng aspék légal na. Penting pikeun palanggan terang naon anu kajadian sareng data na. Konsumén manggih penting yén data na dijaga taliti. Éta ogé penting pikeun terang saha anu tanggung jawab lamun aturan data dilanggar.

Naha anjeun diperyogikeun pikeun ngajagaan kabijakan konsumén anjeun? Naha anjeun kedah masihan inpormasi kontak upami ieu dipénta ku pulisi? Naha anjeun tanggung jawab panyalindungan data sareng pelanggaran data? Pengacara kami tiasa ngajawab kabéh sareng sadaya patarosan sanés anjeun. Bisa waé aya patalékan, anjeun tiasa ngahubungi salah sahiji pengacara Law & More.

Hosting & Kolokasi

Hukum Hukum

Ayeuna, éta bakal matak kaget hirup di dunya tanpa software. Hukum parangkat lunak penting pikeun pamekar parangkat lunak sareng pangguna software.

'Auteurswet' (Hak Cipta) nyatakeun saha anu gaduh parangkat lunak anu tangtu. Dina prakna, kitu, henteu jelas-jelas saha anu gaduh software ku kituna gaduh hak cipta. Pamekar parangkat lunak anu ngajual produkna, sering hoyong ngajaga hak cipta na. Ieu watesan kemungkinan pikeun pangguna software ngarobih software. Éta janten langkung rumit nalika pangguna hoyong ngembangkeun (sorangan) software. Saha anu bakal nampi hak cipta?

Pikeun ngawatesan résiko anjeun, penting pikeun mutuskeun heula saha anu bakal kéngingkeun hak cipta. Law & More tiasa mamatahan anjeun ngeunaan hukum parangkat lunak sareng tiasa ngajawab patarosan anjeun ngeunaan hukum ieu.

Sumber Software Buka

Sumber Software Buka

Dina hal software open source, pangguna nampi kode sumber parangkat lunak nalika meuli lisénsi. Ieu mangrupikeun kauntungan anu tiasa diatur ku pamaké sareng ningkatkeun perangkat lunak supados software terus dikembangkeun. Dina tiori, hal ieu tangtosna mangpaat sareng anu cukup praktis: saha wae anu gaduh pengetahuan kodeu tiasa ngédit parangkat lunak open source.

Dina prakna, kumaha waé penting pisan pikeun netepkeun aturan anu tangtu pikeun ngagunakeun parangkat lunak open source, pikeun ngatur sareng netelakeun ngagunakeun parangkat lunak open source. Ieu bahkan langkung penting ayeuna aya sakedik pengawasan, sedengkeun seueur klaim dikintunkeun pikeun ngalanggar lisénsi software open source.

Law & More tiasa mamatahan anjeun ngeunaan software open source. Naha anjeun tetep bakal gaduh perangkat lunak anu anjeun atos maju nalika ngagunakeun parangkat lunak open source? Istilah sareng kaayaan naon anu anjeun tiasa iklas pikeun panggunaan lisénsi? Kumaha anjeun tiasa ngirim klaim nalika lisénsi anjeun parantos dilanggar? Ieu mangrupikeun patarosan anu tiasa dijawab ku salah saurang pengacara urang.

Software Industri

Parangkat lunak henteu ngan ukur dianggo dina kantor, tapi ogé di industri. Produk sareng mesin dilengkepan atanapi dimekarkeun sareng parangkat lunak. Software anu dipasang ieu ditulis pikeun ngontrol mesin atanapi produk. Conto jinis parangkat lunak sapertos ieu tiasa dipendakan dina mesin, lampu lalu lintas sareng mobil.

Ngan sakumaha penting pikeun parangkat lunak 'normal', undang-undang perangkat lunak ogé penting pikeun perangkat lunak industri sareng nyayogikeun aturan penting pikeun pamekar parangkat lunak sareng pangguna. Industri perangkat lunak industri nampi seueur investasi, anu ngajantenkeun penting pikeun ngajagaan hak cipta anu relevan.

Naha rék terang naon Law & More tiasa ngalakukeun pikeun anjeun salaku tegas hukum di Eindhoven?
Teras hubungi kami ku telepon +31 40 369 06 80 tina e-mail na eu-mail:

Bapa. Tom Meevis, ngabela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Bapa. Maxim Hodak, pangacara di & Langkung - maxim.hodak@lawandmore.nl