Prinsip dasar ditrapkeun dina hukum kompensasi Belanda: masing-masing nanggung karusakan sorangan. Dina sababaraha kasus, kantun teu aya anu nanggung jawab. Pikirkeun, contona, karusakan salaku akibat tina hujan batu. Naha karuksakan anjeun disababkeun ku batur? Dina kasus éta, panginten ngan ukur tiasa ngimbangan karusakan upami aya dasar pikeun nahan jalmi tanggung jawab.

AYA DENGAN TRADING KOMUNITAS DANA KANGGO
ASKU UNTUK PENTING

Klaim pikeun kerusakan

Prinsip dasar ditrapkeun dina hukum pampasan Walanda: dulur ngasongkeun karusakan nyalira. Dina sababaraha kasus, kantun teu aya anu nanggung jawab. Pikirkeun, contona, karusakan salaku akibat tina hujan batu. Naha karuksakan anjeun disababkeun ku batur? Dina kasus éta, panginten ngan ukur tiasa ngimbangan karusakan upami aya dasar pikeun nahan jalmi tanggung jawab. Dua prinsip tiasa dibédakeun dina hukum Walanda: kontraksi hukum sareng hukum.

Menu Gancang

Tanggung jawab kontrak

Naha pihak-pihak ngalebetkeun perjanjian? Maka henteu ngan ukur niat, tapi ogé kawajiban yén perjanjian anu dilakukeun dina éta kudu dicumponan ku dua pihak. Upami pesta henteu ngalaksanakeun kawajibanna dina kaayaan kontrak, aya kakurangan. Pertimbangkeun, contona, kaayaan dimana panyadia henteu ngintunkeun barang, nganteurkeun aranjeunna telat atanapi dina kaayaan anu goréng.

Nanging, ngan ukur kekurangan anu sanés nampi hak anjeun. Ieu ogé ngabutuhkeun akuntabilitas. Akuntabilitas diatur dina Pasal 6:75 tina Kode Sipil Walanda. Ieu nyatakeun yén kakurangan teu tiasa dikaitkeun kana pihak anu sanés upami éta sanés kalepatan na, sareng henteu pikeun akun hukum, kalakuan hukum atanapi pandangan anu aya. Ieu ogé berlaku dina kasus kakuatan majeure.

Naha aya penganjuran sareng éta ogé anu teu kaétang? Dina kasus éta, karusakan anu hasilna henteu tiasa ditungtut langsung ti pihak séjén. Biasana, béwara standar ti payun ngirim dikirim ka pihak séjén pikeun kasempetan pikeun ngalaksanakeun kawajibanna sanés sareng dina jangka waktu anu lumrah. Upami pihak séjén masih gagal nedunan kawajiban na, ieu bakal ngahasilkeun standar sareng rugi ogé tiasa dituntut.

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

Pengacara-hukum

Nyauran +31 40 369 06 80

Law & More ogé tiasa ngalakukeun ieu pikeun anjeun

Gambar Samenwerkingsovereenkomst

Béja ti standar

Naha aya anu nyimpen janji aranjeunna? Kami tiasa ngirim panginget tinulis sareng litigate atas nama anjeun

Hak inteléktual

Perjanjian Adopsi

Ngerjakeun kasepakatan ngalibetkeun seueur karya. Ku sabab éta daptar bantuan

Gambar internasionala nasionalal -en

Kontrak Pakasaban

Naha anjeun resep dukungan dina ngadamel kontrak kerja? Nelepon dina Law & More

Perjangjian gawé bareng

Hukum Tanggung jawab

Aya seueur kaayaan hukum anu nanggung jawab peranna

"Law & More ahli hukum
nu aub sareng
tiasa empathize sareng
masalah klien "

Salaku tambahan, tanggung jawab pihak séjén teu tiasa dipasihkeun, upami ningali prinsip kabebasan tina kontrak. Barina ogé, pesta di Walanda ngagaduhan kabébasan kontrak anu hébat. Ieu hartosna partai anu kaserang ogé bébas ngaluarkeun akauntabilitas anu tangtu. Ieu biasana dilakukeun dina perjanjian sorangan atanapi dina istilah umum sareng kaayaan anu dinyatakeun dilarapkeun kana éta ku cara an klausa pelengkap. Klausa sapertos kitu, kedah waé, nyayogikeun kaayaan anu saacan sateuacan pésta bisa ngémutan éta supados tiasa dicandak. Nalika klausa sapertos kitu aya dina hubungan kontraktor sareng nyayogikeun kaayaan, titik awal berlaku.

Tanggung jawab hukum

Salah sahiji bentuk sipil anu paling dipikanyaho sareng umum nyaéta cakramna. Ieu ngalibatkeun kalakuan atanapi panyingkiran ku batur anu sacara haram nyababkeun karuksakan anu sanés. Pertimbangkeun, contona, kaayaan anu nganjang anjeun ngahaja ngasupan tempah mulia anjeun atanapi leupaskeun kaméra poto mahal anjeun. Dina kasus éta, Bagéan 6: 162 Kode Sipil Walanda nyatakeun yén korban pamilikan atanapi panyingkiran sapertos dibéré ganti rugi lamun sarat dipiharep.

Upamana, kalakuan atawa kalakuan batur kudu sina sadayana dianggap salaku teu sah. Ieu mangrupikeun masalah upami kalakuan ngalanggar hak-hak tangtu atanapi hiji kalakuan atanapi panyingkiran ngalanggar kawajiban hukum atanapi kasopanan sosial, atanapi standar anu henteu katulis. Salajengna, kalakuan ieu kedah nunjukkeun pikeun anu 'pelaku'. Ieu tiasa dilakukeun upami éta kusabab kasalahanana atanapi anu ngabalukarkeun anjeunna anu tanggung jawab ku hukum atanapi di lalu lintas. Niat henteu diperyogikeun dina kontéks akauntabilitas. Saeutik pisan hutang tiasa cekap.

Nanging, palanggaran standar anu henteu jelas henteu ngabalukarkeun tanggung jawab ka saha waé anu ngalaman karusakan. Barina ogé, tanggung jawab masih tiasa dibatesan ku urang syarat relativitas. Syarat ieu nyatakeun yén teu aya kawajiban pikeun mayar santunan upami dilanggar standar éta henteu ngalindungan pikeun ngalawan karusakan anu dialaman ku korban. Kukituna pentingna yén 'pelaku' polah 'kana' korban kusabab palanggaran standar éta.

Ngaklaim kerusakan

Jenis karusakan

Upami sarat pikeun nanggung jawab kontraksi atanapi sipil dipiharep, santunan tiasa dituntut. Karusakan anu pantes pikeun ganti rugi di Walanda teras kalebet leungitna kauangan jeung karugian sanés. Dimana kaleungitan finansial nyababkeun rugi atanapi rugi kauntungan ngalaman, karugian sanésna kajantenan henteu jelas. Sacara prinsip, karusakan sipat salawasna tur pinuh kabayar pikeun rugi, karugian sanésna ngan ukur sakumaha hukum anu nyayogikeun ku seueur kecap.

Kabayar lengkep pikeun ngaruksak saéstuna ngalaman

Lamun datang ka rugi, prinsip dasarna santunan pinuh ku karusakan anu parantos dialaman manglaku.

Prinsip ieu hartosna yén pihak anu kacilakaan tina kajadian anu ngabalukarkeun karusakan moal ditanggung deui langkung ti karusakan pinuh na. Pasal 6: 100 tina Kode Sipil Walanda nyatakeun yén upami kajadian anu sami henteu ngan ukur ngaruksak korban, tapi ogé ngahasilkeun sababaraha mangpaat, kauntungan ieu kedah ditagihkeun nalika nangtukeun karusakan anu katembong, saé pérpat sapertos ieu lumrah. A benefit tiasa didadarkeun salaku pamutahiran dina (asset) posisi korban salaku kajadian anu ngabalukarkeun karusakan.

Sumawona, karusakan moal salawasna dibayar. Paripolah anu nyiksa korban dirina atanapi kaayaan di daérah résiko korban maénkeun peran anu penting dina ieu. Patanyaan anu teras-teras ditaroskeun mangrupikeun hal-hal di handap ieu: kedah korban anu paripolah béda-béda tibatan anjeunna milarian kajadian atanapi karusakan? Dina sababaraha kasus, korban tiasa janten ngawatesan karusakan. Ieu kalebet kaayaan ngagaduhan pameunteu seuneu sateuacan acara anu ngabalukarkeun karusakan, sapertos seuneu. Naha aya kalepatan pikeun korban? Dina kasus éta, paripolah anu culika dina prinsipna nyababkeun pangurangan tanggungan pikeun jalma anu nyababkeun karusakan sareng karusakan kedah dipisahkeun antara jalmi nyababkeun karusakan sareng korban. Kalayan kecap sanésna: a (ageung) bagian tina karusakan tetep di béak korban sorangan. Kacuali pihakna diasuransikeun pikeun éta.

Ngaklaim kerusakanNgasuransi ngalawan karusakan

Dina paningal di luhur, tiasa wicaksana nyandak asuransi supados teu tinggaleun kalayan ngaruksak salaku korban atanapi ngabalukarkeun karusakan. Barina ogé, ngaruksak sareng nungtut éta mangrupikeun ajaran anu sesah. Salaku tambahan, ayeuna tiasa kalayan gampang nyandak seueur kabijakan asuransi sareng perusahaan asuransi, sapertos asuransi tanggungan, asuransi rumah tangga atanapi asuransi mobil.

Naha anjeun ngarobih ruksakna sareng anjeun kénging asuransi kanggo ngimbangan karusakan anjeun? Teras anjeun kedah ngalaporkeun ruksakna asuransi anjeun nyalira, biasana dina sasasih. Disarankeun pikeun ngumpulkeun sakumaha loba bukti pikeun ieu. Bukti anu anjeun butuhkeun gumantung kana jinis karusakan sareng perjanjian anu anjeun lakukeun sareng asuransi anjeun. Saatos laporan anjeun, asuransi bakal nunjukkeun naha sareng karuksakan anu bakal dibayar.

Punten dicatet yén upami karuksakan na parantos dirawat ku asuransi anjeun, anjeun henteu tiasa deui klaim karusakan ti jalmi anu ngabalukarkeun karusakan. Ieu bénten ngeunaan karusakan anu henteu katutup ku asuransi anjeun. Ngaronjatkeun premium salaku hasil tina ngaku karusakan ti asuransi anjeun ogé layak pikeun dianggotaan ku jalma anu ngabalukarkeun karusakan.

Kelas tindakan

Dina kaayaan anu tangtu, tindakan kelas tiasa janten pilihan anu pikaresepeun pikeun prosedur individu anu mungkin. Ieu bakal hususna janten masalah anu nyebarkeun karusakan: jumlah karusakan anu dialaman ku korban ageung, tapi karusakan per korban kawilang rendah. Dina kasus éta, kamungkinan kompensasi sering moal langkung seueur waragad tina prosedur, waktos investasi sareng résiko anu korban ngirangan kaleungitan. Salaku tambahan, jalma anu nanggungkeun ngaruksak sapertos kitu sering organisasi ageung anu akrab dina sistem hukum sareng gaduh sumber kauangan anu cukup pikeun ngagugat.

Ti saprak tanggal 1 Januari 2020, Undang-Undang Padamelan Masak Tuntut Massa dina aksi koléktif parantos dikuatkeun. Hal ieu ngamungkinkeun pikeun pihak anu parah, anu karusakan anu disababkeun ku peristiwa anu sami atanapi peristiwa anu sami sareng anu ngan ukur hiji atanapi sajumlah terbatas (sah) jalma anu nanggung jawab, pikeun ngaimplementasi klaim koléktif pikeun rugi ngaliwatan kelompok bunga. Ayeuna aya hiji rezim pikeun tindakan kelas handapeun Bagéan 3: 305a Kode Sipil Walanda, henteu paduli naha aranjeunna ngaluarkeun artos atanapi henteu.

jasa kami

At Law & More urang ngarti yén karusakan naon waé tiasa gaduh akibat anu lumayan pikeun anjeun. Naha anjeun ngarobih karusakan sareng anjeun badé terang naha atanapi kumaha anjeun tiasa ngaku karusakan ieu? Naha anjeun merhatoskeun klaim pikeun kerugian sareng naha anjeun resep bantosan hukum dina prosedur ieu? Naha anjeun panasaran ngeunaan naon anu séjén anu bisa urang pigawé pikeun anjeun? Punten wartosan Law & More. Pengacara kami ahli dina widang klaim ruksakna sareng bagja ngabantosan anjeun ngalangkungan pendekatan sareng nasihat pribadi sareng anu disasarkan!

Naha rék terang naon Law & More tiasa ngalakukeun pikeun anjeun salaku tegas hukum di Eindhoven?
Teras hubungi kami ku telepon +31 (0) 40 369 06 80 atanapi kirimkeun kami ka e-mail:

Bapa. Tom Meevis, ngabela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Bapa. Maxim Hodak, pangacara di & Langkung - maxim.hodak@lawandmore.nl