Compensation tina karusakan non-material…

Sakur ganti rugi barang anu henteu disababkeun ku maot atanapi kacilakaan dugi ka ayeuna teu katutup ku hukum sipil Walanda. Karuksakan teu material ieu ngandung duka pikeun baraya deukeut anu disababkeun ku hiji kajadian maot atanapi kacilakaan anu dipikacinta ku pihak anu sanésna bakal dicekel. Bayar sapertos kieu langkung tina sikep simbolis sabab réalistis henteu tiasa diukur kana kasedihan saleresna anu dirasaan ku dulur anu caket.

Sanaos parantos aya perkenalan ku Sekretaris Nagara Teeven pikeun proposal législatif énggal ti tanggal 18 Désémber 2013, éta parantos disusun dina tanggal 16 Juli 2015 sareng nembé disatujuan dina tanggal 10 April 2018. Aranjeunna parantos ngadu'a mangtaun-taun ayeuna ngarobih posisi hukum baraya pikeun ngabantosan aranjeunna dina prosés duka. Kompensasi pikeun karusakan non-matérial nalika aya kajadian maot atanapi kacilakaan ngakibatkeun pangakuan kasedihan sareng paningkatan pikeun jalma anu ngalaman akibat émosional tina kajadian ieu.

Compensation tina karusakan non-material dina kajadian kacilakaan atanapi pupusna

Éta hartosna yén baraya anu ngagaduhan hak pikeun rugi upami maot atanapi kakirangan cacad jangka panjang para pelaut 'kusabab hiji padamelan padamelan anu tiasa ditanggung dunungan. Baraya korban tiasa dikatelkeun salaku:

  • mitra
  • barudak
  • éta anak tiri
  • ku kolotna

Jumlah aktual kompensasi karusakan non-matéri dina kajadian kacilakaan atanapi maot tiasa bénten-bénten gumantung kana kontéks kajadian. Jumlahna tiasa dibasajankeun € 12.500 dugi ka € 20.000. Hukum anyar ngeunaan santunan karusakan non-matérial nalika kacilakaan atanapi maot bakal diberlakukeun dina 1 Januari 2019.

ngabagikeun
Law & More B.V.