Compensation tina karusakan non-material…

Sakur ganti rugi barang anu henteu disababkeun ku maot atanapi kacilakaan dugi ka ayeuna teu katutup ku hukum sipil Walanda. Karuksakan teu material ieu ngandung duka pikeun baraya deukeut anu disababkeun ku hiji kajadian maot atanapi kacilakaan anu dipikacinta ku pihak anu sanésna bakal dicekel. Bayar sapertos kieu langkung tina sikep simbolis sabab réalistis henteu tiasa diukur kana kasedihan saleresna anu dirasaan ku dulur anu caket.

Sanaos parantos aya perkenalan ku Sekretaris Nagara Teeven pikeun usul panerapan anyar saprak tanggal 18 Désémber 2013, éta parantos didaptarkeun tanggal 16 Juli 2015 sareng parantos disatujuan dina kaping 10 April 2018. Aranjeunna parantos ngabela mangtaun-taun ayeuna pikeun ngarobah posisi hukum baraya pikeun ngabantosan aranjeunna dina prosés kanalangsaan. Gantungan pikeun karugian non-material bisi aya kajadian maot atanapi kacilakaan nunjukkeun pangakuan duka sareng redress pikeun jalma anu nanggung akibat émosional tina kajadian ieu.

Compensation tina karusakan non-material dina kajadian kacilakaan atanapi pupusna

Éta hartosna yén baraya anu ngagaduhan hak pikeun rugi upami maot atanapi kakirangan cacad jangka panjang para pelaut 'kusabab hiji padamelan padamelan anu tiasa ditanggung dunungan. Baraya korban tiasa dikatelkeun salaku:

  • mitra
  • barudak
  • éta anak tiri
  • ku kolotna

Jumlah sabenerna santunan karusakan sanés-bahan dina kajadian kacilakaan atanapi maot tiasa bénten gumantung kana kontéks éta kagiatan. Jumlahna tiasa dibasajankeun € 12.500 dugi ka € 20.000. Hukum anyar ngeunaan kasaimbangan ruksakna barang sanés nalika kacilakaan atanapi pupusna bakal ditingal dina tanggal 1 Januari 2019.

ngabagikeun