Google didenda rékaman 2,42 EU milyar ku Uni Éropa. Ieu mangrupikeun awal, dua hukuman deui tiasa ditumpukeun

Numutkeun kana kaputusan ngeunaan Komisi Éropa, Google kedah mayar pinalti eurih 2,42 milyar pikeun ngalanggar hukum antitrust.

Komisi Éropa nyatakeun yén Google nguntungkeun produk Google Shopping na nyalira dina hasil mesin pencari Google dugi ka ngarugikeun panyadia barang-barang sanés. Tautan kana produk Google Shopping parantos na aya di luhur halaman hasil pamilarian, sedengkeun posisi jasa bersaing sakumaha ditangtukeun ku algoritma pamilarian Google nembongan ngan ukur dina posisi anu langkung handap.

Dina 90 dinten Google kedah ngarobih sistem peringkat algoritma pamilarianana. Upami teu kitu, hukuman bakal ditumpukeun dugi ka 5% tina rata-rata jual global Abjad, perusahaan induk Google.

Komisaris Éropa pikeun Kompetisi Margrethe Vestager nyebatkeun yén naon anu dilakukeun Google haram dina aturan antitrust EU. Kalayan kaputusan ieu, saurang precedent diatur pikeun panalungtikan anu badé.

Komisi Éropa nalungtik dua deui kasus dimana Google disangka nyiksa aturan persaingan di pasar gratis: sistem operasi Android sareng AdSense.

Maca deui: https://rechtennieuws.nl/54679/commissie-legt-google-geldboete-op-242-miljard-eur-misbruik-machtspositie-als-zoekmachine-eigen-prijsvergelijkingsdienst-illegaal-bevoordelen/

ngabagikeun