Palabuhan Rotterdam sareng TNT korban serangan hacker dunya

Dina tanggal 27 Juni 2017, perusahaan internasional ngagaduhan Téknik IT kusabab serangan serangan ransomware.

Di Walanda, APM (perusahaan transfer wadah Rotterdam pangageungna), pabrik TNT sareng pabrikan MSD ngalaporkeun gagalna sistem IT na kusabab virus anu disebut "Petya". Virus komputer dimimitian di Ukraina dimana éta mangaruhan bank, perusahaan sareng jaringan listrik Ukraina teras sumebar di mana waé dunya.

Numutkeun ka sutradara perusahaan dunia maya ESET Dave Maasland, alat panebusan anu digunakeun sami sareng virus WannaCry. Nanging, teu siga anu miheulaanna, éta henteu ngarobih data, tapi éta langsung ngahapus inpormasina.

Kajadian éta sakali deui negeskeun kabutuhan kolaborasi dina kaamanan cyber.

Setélan jeung Kaayaan Pamakéan
Kami nganggo cookies pikeun ningkatkeun pangalaman anjeun nalika nganggo halaman wéb kami. Upami anjeun nganggo Layanan kami ngalangkungan browser anjeun tiasa ngawatesan, meungpeuk atanapi mupus cookies ngalangkungan setélan browser wéb anjeun. Kami ogé nganggo eusi sareng skrip ti pihak katilu anu tiasa nganggo téknologi pelacak. Anjeun tiasa sacara selektif masihan idin anjeun di handap pikeun ngijinkeun embeds pihak katilu sapertos kitu. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan cookies anu kami anggo, data anu kami kumpulkeun sareng kumaha kami ngolahna, mangga parios kami kabijakan privasi
Law & More B.V.