Gambar Berita

Pajeg: baheula sareng ayeuna

Sajarah pajak dimimitian dina jaman Romawi. Jalma anu hirup di daérah Kakaisaran Romawi kedah mayar pajeg. Aturan pajeg munggaran di Walanda muncul dina taun 1805. Prinsip dasar perpajakan lahir: panghasilan. Pajak panghasilan dirumuskeun dina taun 1904.

PPN, pajeg panghasilan, pajeg gaji, pajeg korporasi, pajak lingkungan - ieu sadaya bagian tina pajak anu ayeuna urang mayar ayeuna. Kami mayar pajeg ka pamaréntah sareng kotamadya. Kalayan hasil, Departemen Infrastruktur Walanda, contona, tiasa ngurus dikes; atanapi propinsi angkutan umum.

Ékonom masih ngabahas patarosan sapertos: saha anu kedah mayar pajeg? Naon watesan pajeg na? Kumaha panghasilan pajak kudu diséépkeun? Hiji nagara tanpa pajak teu tiasa ngurus warga-wargana.

Setélan jeung Kaayaan Pamakéan
Kami nganggo cookies pikeun ningkatkeun pangalaman anjeun nalika nganggo halaman wéb kami. Upami anjeun nganggo Layanan kami ngalangkungan browser anjeun tiasa ngawatesan, meungpeuk atanapi mupus cookies ngalangkungan setélan browser wéb anjeun. Kami ogé nganggo eusi sareng skrip ti pihak katilu anu tiasa nganggo téknologi pelacak. Anjeun tiasa sacara selektif masihan idin anjeun di handap pikeun ngijinkeun embeds pihak katilu sapertos kitu. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan cookies anu kami anggo, data anu kami kumpulkeun sareng kumaha kami ngolahna, mangga parios kami kabijakan privasi
Law & More B.V.