Pajeg: baheula sareng ayeuna

Sajarah pajak dimimitian dina jaman Romawi. Jalma anu hirup di daérah Kakaisaran Romawi kedah mayar pajeg. Aturan pajeg munggaran di Walanda muncul dina taun 1805. Prinsip dasar perpajakan lahir: panghasilan. Pajak panghasilan dirumuskeun dina taun 1904.

PPN, pajeg panghasilan, pajeg gaji, pajeg korporasi, pajak lingkungan - ieu sadaya bagian tina pajak anu ayeuna urang mayar ayeuna. Kami mayar pajeg ka pamaréntah sareng kotamadya. Kalayan hasil, Departemen Infrastruktur Walanda, contona, tiasa ngurus dikes; atanapi propinsi angkutan umum.

Ékonom masih ngabahas patarosan sapertos: saha anu kedah mayar pajeg? Naon watesan pajeg na? Kumaha panghasilan pajak kudu diséépkeun? Hiji nagara tanpa pajak teu tiasa ngurus warga-wargana.

ngabagikeun